Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Fredag
15 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 2 matcher
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Onsdag
27 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Söndag
07 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Söndag
14 Apr 1 match
Torsdag
18 Apr 1 match
Tisdag
23 Apr 1 match

Herrarna går för serieseger ikväll!

28 februari 2019 09:07
Herr

Herrlaget kan vid seger mot redan nedflyttningsklara tabelljumbon Lerum säkra seriesegern ikväll. Dessutom får Filip Erheden chansen från start i sin sista match med Warberg för den här säsongen!


Det är verkligen toppen mot botten ikväll. Nykomlingen Lerum har haft en tuff återkomst till Allsvenskan med endast tio inspelade poäng på sina 18 matcher. Uddamålsförlusten hemma mot Lillån i förra omgången blev spiken i kistan som gjorde försprånget till Karlstad, precis ovanför nedflyttningsstrecket, ointagligt. Laget kan nu därför spela helt utan press i sina fyra sista matcher, och även om poängdifferensen i tabellen är gigantisk mellan kvällens motståndare så finns det inga enkla matcher i Allsvenskan. Bortamötet som spelades i Alingsås i mitten av november var spelmässigt faktiskt väldigt jämn. Warberg hade svårt att komma igenom Lerums låga försvar, och hade det inte varit för en storspelande Tobias Jernsand så kunde matchen mycket väl slutat på annat sätt än 5-1 i Warbergs favör.

Warberg kan å andra sidan säkra seriesegern med tre omgångar kvar. Avståndet till tvåan Strängnäs är i nuläget sju poäng, och en trepoängare ikväll skulle innebära tio poängs skillnad med nio kvar att spela om. I hemmalaget ges alltså 16-årige forwardstalangen Filip Erheden chansen från start. Filip som spelar i Warberg på dubbellicens från sin moderklubb Vinberg har tidigare gjort ett inhopp (hemma mot Fagerhult) och därefter varit med på bänken. Dagens match är den sista han kan spela med Warberg, då överenskommelsen gällde februari månad ut.

Joel Birgersson som sköt fyra mål i senaste hemmamatchen vilas idag, han har spelat fyra matcher på en vecka och får spara krutet till helgens match mot Karlstad. Dessutom saknas fortfarande Johan Dahlqvist på grund av hjärnskakning, och får alltså inte möta sina forna lagkamrater. I övrigt är truppen intakt.

Kent Göransson säger så här om kvällens drabbning:

Det är absolut ingen enkel match för vår del, Lerum kan spela avslappnat och helt utan press vilket ofta brukar försvåra för motståndare. Vi siktar dock på att komma upp i hög nivå och sätta fart på matchen, då tror jag vi står som segrare efter 60 minuter. Framför allt ska det bli väldigt kul och inspirerande med möjligheten att kunna säkra seriesegern på hemmaplan i ett förhoppningsvis fullsatt Sparbanken Wictory Center! Vi har en grym publik och jag hoppas de hjälper oss ikväll.

Matchen startar kl. 19.00, och kan du inte vara på plats i Sparbanken Wictory Center sänds matchen på www.innebandyallsvenskan.tv