Lördag
27 Okt 1 match
Söndag
28 Okt 1 match
Lördag
03 Nov 1 match
Söndag
04 Nov 1 match
Onsdag
14 Nov 1 match
Lördag
17 Nov 1 match
Söndag
18 Nov 1 match
Lördag
24 Nov 1 match
Söndag
25 Nov 1 match
Fredag
30 Nov 1 match
Lördag
01 Dec 1 match
Söndag
02 Dec 1 match
Söndag
16 Dec 2 matcher
Söndag
06 Jan 2 matcher
Lördag
12 Jan 1 match
Söndag
13 Jan 1 match
Söndag
20 Jan 2 matcher
Lördag
26 Jan 2 matcher
Söndag
10 Feb 2 matcher
Fredag
15 Feb 1 match
Lördag
16 Feb 1 match
Söndag
17 Feb 1 match
Söndag
24 Feb 2 matcher

Warberg Innebandy representerat på jämställdhetskonferens!

27 november 2018 11:01
ALLMÄNT

Jämställdhet är en av de utvecklingsresor för framgångsrik idrott som ligger inom RF:s Strategi 2025 där idrottsrörelsen själva varit med och påverkat vilka områden som bör prioriteras i framtiden. I helgen genomfördes ett idrottsforum på kusthotellet i Varberg där Warberg IBF och Warberg IC var representerade med Eva Kanje och Kent Göransson. Hemsidan ställde några frågor till Eva om hur hon såg på konferensen och jämställdheten inom idrotten.


Vad är dina intryck av konferensen med några dagars distans?

  • Som helhet var det en lyckad konferens med möten mellan många olika idrotter. Det togs upp saker kring jämställdheten inom idrotten men även med integrationen som kärnpunkt. Det var intressanta punkter och perspektiv som togs upp.

Hur ser du generellt på frågan om jämställdhet?

  • Det bör överhuvudtaget inte finnas några skillnader i villkor eller förutsättningar mellan män och kvinnor i liknande roller, det är en utgångspunkt enligt min uppfattning. Kompetens är viktig i positioner men alltför sällan ställs inte ens frågan till det underrepresenterade könet.

Vilka är föreningens utmaningar när det gäller jämställdhet?

  • Alla gamla fördomar och strukturer som lever kvar är en utmaning för oss och hela idrottsrörelsen idag. Tyvärr är det så att många inte har kraften att göra förändringar heller. Men vi vill och kommer att arbeta för en mer jämställdhet idrott.

Vad gör ni för insatser idag för att bli bättre i dessa frågor?

  • Vi har ett projekt där vi gör en översyn av vår befintliga verksamhet för att inte bara gissa oss till hur det ser ut, utan faktiskt få fram fakta. Vi tittar på jämställdhetspolicy, anställda, spelare, ledare, domare, träningstider, media, omklädningsrum och så vidare. När vi har fakta framför oss kan vi också ta nästa steg.