Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Fredag
15 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 2 matcher
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Onsdag
27 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Söndag
07 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Söndag
14 Apr 1 match
Torsdag
18 Apr 1 match
Tisdag
23 Apr 1 match

Warberg Innebandy representerat på jämställdhetskonferens!

27 november 2018 11:01
ALLMÄNT

Jämställdhet är en av de utvecklingsresor för framgångsrik idrott som ligger inom RF:s Strategi 2025 där idrottsrörelsen själva varit med och påverkat vilka områden som bör prioriteras i framtiden. I helgen genomfördes ett idrottsforum på kusthotellet i Varberg där Warberg IBF och Warberg IC var representerade med Eva Kanje och Kent Göransson. Hemsidan ställde några frågor till Eva om hur hon såg på konferensen och jämställdheten inom idrotten.


Vad är dina intryck av konferensen med några dagars distans?

  • Som helhet var det en lyckad konferens med möten mellan många olika idrotter. Det togs upp saker kring jämställdheten inom idrotten men även med integrationen som kärnpunkt. Det var intressanta punkter och perspektiv som togs upp.

Hur ser du generellt på frågan om jämställdhet?

  • Det bör överhuvudtaget inte finnas några skillnader i villkor eller förutsättningar mellan män och kvinnor i liknande roller, det är en utgångspunkt enligt min uppfattning. Kompetens är viktig i positioner men alltför sällan ställs inte ens frågan till det underrepresenterade könet.

Vilka är föreningens utmaningar när det gäller jämställdhet?

  • Alla gamla fördomar och strukturer som lever kvar är en utmaning för oss och hela idrottsrörelsen idag. Tyvärr är det så att många inte har kraften att göra förändringar heller. Men vi vill och kommer att arbeta för en mer jämställdhet idrott.

Vad gör ni för insatser idag för att bli bättre i dessa frågor?

  • Vi har ett projekt där vi gör en översyn av vår befintliga verksamhet för att inte bara gissa oss till hur det ser ut, utan faktiskt få fram fakta. Vi tittar på jämställdhetspolicy, anställda, spelare, ledare, domare, träningstider, media, omklädningsrum och så vidare. När vi har fakta framför oss kan vi också ta nästa steg.