Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Fredag
15 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 2 matcher
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Onsdag
27 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Söndag
07 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Söndag
14 Apr 1 match
Torsdag
18 Apr 1 match
Tisdag
23 Apr 1 match

Förlust och underläge i matchserien

14 april 2019 21:56
Herr

Det blev en svidande förlust i match 3 när Hagunda bortavann med uddamålet. Matchen var en riktig rysare som avgjordes först i slutminuten.


Trots att Warberg fick en drömstart på dagens match och gjorde både 1-0 och 2-0 direkt i inledningen, så lyckades man alltså inte vinna mot ett smart Hagunda.

Matchbilden blev ungefär den förväntade, även om bollinnehavet var något mer utjämnat idag än tidigare. Metoden dock densamma, där Warberg fick försöka skapa målchanser av egen kraft mot ett uppställt lågt försvar, medan Hagunda kunde skapa desto fler farliga chanser genom att spelvända och skapa numerära överlägen.

De två första perioderna var väldigt intensiva och händelserika, och den fullsatta hallen satt som på nålar mest hela tiden. Kanske att domarna också kände av trycket, för känslan var att man inte riktigt hade grepp om händelserna ute på planen. Ett flertal utvisningar och situationer som inte bedömdes som utvisningar väckte minst sagt upprörda känslor hos hemmapubliken. Utan statistikt underlag så var känslan att procentsatsen på frislag låg närmre 80-20 i Hagundas favör.

Vid 3-3 mitt i den andra perioden tilldömdes Hagunda en straff och sekvensen som följde blev minst sagt udda.

Straffskytten rundade Tobias Jernsand, blev upphakad och trillade. Med en hand i backen slog han samtidigt bollen i mål. Målet dömdes bort, men Hagunda fick en ny straff och dessutom utvisning på Tobias Jernsand. Straffen sköts om, och gick i mål. Trots det målet fick Hagunda spela powerplay.

Ett hårt straff att fälla någon som lägger straff med andra ord!

Warberg kom dock tillbaka och inför den tredje var det 5-5. Då klev Hagundas rutinerade poängkung fram för andra matchen i rad. Fredrik Holtz sköt både 5-6 och sedan 6-7 när matchen stod och vägde, och det orkade Warberg inte repa sig ifrån.

I jakten på kvitteringsmål tog man ut Tobias Jernsand och spelade 6 mot 5, men då tappades en boll olyckligt vid mittplan och Felix Abrahamsson kunde enkelt rulla in matchavgörande 6-8 med 26 sekunder kvar.

Joel Birgersson reducerade till 7-8 med fem sekunder kvar, men tiden räckte inte till.

Nu är det 2-1 i matcher till Hagunda, och nästa match spelas i IFU Arena på skärtorsdagen.

Poäng i Warberg ikväll:

Simon Svensson 3+0

Joel Birgersson 2+0

Anton Birgersson 1+0

Axel Körberg 1+0

Joel Berg 0+1

Vidar Tiren 0+1

Daniel Gunnarsson 0+1

Andreas Jonson 0+1

Robin Westergren 0+1

Robin Blåberg 0+1

Så här skriver Hallands Nyheter om matchen

Uppsala Nya tidning