Jernsands målvaktsspel räddade segern!

25 november 2018 19:46

Herrlaget tog sin nionde raka seger när Lillån besegrades hemma i Sparbanken Wictory Center med 4-3! Stor matchvinnare blev Tobias Jernsand som visade hög klass på sitt målvaktsspel när Lillån jagade kvittering.

Trots Warbergs drömstart med 1-0 efter bara 35 sekunders spel, så blev matchen mot tabellfemman Lillån en riktig rysare! Första perioden var hemmalagets klart bästa, och framför allt var det förstafemman med Johan Dahlqvist, Robin Westergren, Simon Svensson, Anton Birgersson och Mattias Kongstad som visade vägen. Man skapade ett konstant tryck varje gång man var inne och lät Lillån jobba väldigt hårt i egen zon. 3-0 efter tjugo minuter var nästan i underkant.

Efter den fina inledningen hände det nåt i Warberg. Man slutade med det man hade gjort bra och resten av matchen kändes ganska avslagen från hemmalaget. Precis som att man visste att segern var klar.

Efter Lillåns 4-3 reducering tidigt i den tredje var det Tobias Jernsands målvaktsspel som höll Warberg kvar i ledning. Lillån skapade tilräckligt för chanser för att både kvittera och ta ledningen. Warberg stack förvisso upp och skapade en chans här och var, men känslan var att det var mer av slump än av bra spel.

När Lillån i sin sista jakt på kvittering plockade målvakten, så fick Warberg både en, två och tre stora möjligheter att punktera matchen i öppet mål, men av oförklarliga anledningar lyckades man inte.

För andra hemmamatchen i rad slutade det med 4-3 seger, och idag skall man som sagt tacka Tobias Jernsand och en inledningsvis het förstafemma för det. Man startade bra och gjorde lagets alla mål, idag räckte det.

Poäng i Warberg:

Mattias Kongstad 2+1, Simon Svensson 2+1, Anton Birgersson 0+1, Johan Dahlqvist 0+1.

Värt att notera från matchen:

• Daniel Gunnarsson var tillbaka i spel. Han spelade center i tredjeformationen mellan Axel Körberg och Joel Birgersson.
  • Joel Berg fick kliva av i andra perioden med en skadad fot. Oliwer Olsson ersatte.
  • Kim Clemedtson gick mållös från en hemmamatch för första gången sedan han kom till Warberg!
  • Nästa hemmamatch spelas inte förrän den 6:e januari då Lagan kommer på besök.