Lördag
27 Okt 1 match
Söndag
28 Okt 1 match
Lördag
03 Nov 1 match
Söndag
04 Nov 1 match
Onsdag
14 Nov 1 match
Lördag
17 Nov 1 match
Söndag
18 Nov 1 match
Lördag
24 Nov 1 match
Söndag
25 Nov 1 match
Fredag
30 Nov 1 match
Lördag
01 Dec 1 match
Söndag
02 Dec 1 match
Söndag
16 Dec 2 matcher
Söndag
06 Jan 2 matcher
Lördag
12 Jan 1 match
Söndag
13 Jan 1 match
Söndag
20 Jan 2 matcher
Lördag
26 Jan 2 matcher
Söndag
10 Feb 2 matcher
Fredag
15 Feb 1 match
Lördag
16 Feb 1 match
Söndag
17 Feb 1 match
Söndag
24 Feb 2 matcher

Suddenseger i Kalmar!

28 oktober 2017 19:44
Herr

Warberg begav sig på lördagen iväg till Kalmar för en av säsongens på förhand tuffaste bortamatcher. Trots endast 13 tillgängliga utespelare lyckades man kämpa sig till ett oavgjort resultat och dessutom bonuspoängen efter att Simon Bundgaard skjutit in 5-6 målet i sudden.


Warberg gjorde troligen säsongens bästa insats när det krävdes som mest. Kent Göransson och Stefan Smedberg tvingades matcha endast två femmor plus avlastningsbyten på Jesper Larsson och Joel Birgersson, då Robin Westergren, Joakim Andersson och Simon Svensson saknades i laguppställningen.

Warberg gjorde rakt igenom en solid insats med väldigt få misstag i spelet med boll, och man lyckades i mångt och mycket hålla Kalmarsunds superfemma, med Kim Nilsson i spetsen, undan från eget mål. Formationen gjorde ändå hemmalagets alla mål, men det var före detta Warbergs-spelaren Simon Nilsson som nästintill på egen hand höll sitt lag kvar i matchen med tre mål.

Först mitt i tredje perioden tog Kalmarsund ledningen för första gången i matchen, och där och då kändes det som trötta Warbergs-spelare skulle få svårt att komma tillbaka. Matchens bästa spelare, Mattias Kongstad, hade dock andra planer. Tre minuter senare fick han bollen djupt ner i Kalmarsunds zon och spelade fram Johan Dahlqvist som hade smugit med upp på ”fel” kant. Direktskottet satt lågt vid första stolpen och 5-5 stod sig matchen ut, trots att Warberg faktiskt fick chansen i ett powerplay med minuten kvar.

Det avgörande målet kom 1.43 in i sudden, och det var Simon Bundgaard som på ett mycket fint sätt bågade in i banan från sin ficka på vänsterkanten och sköt ett lågt skott vid förstastolpen, otagbart för Jan Binder i hemmamålet. Vild glädje i Warberg såklart, detta var två tunga poäng i toppstriden.


  • Vi fick tag på Kent Göransson strax efter matchen som tyckte att det var en välförtjänt seger sätt över hela matchen. Vi spelade strukturerat och bra trots många spelare som missade matchen pga sjukdom. Och en härlig krigarinställning som kom fram i de spelarna som fick chansen idag.

Skönt att vi ändå kunde avgöra i sudden, då vi hade ett par riktigt bra lägen i vårt powerplay i slutet på tredje perioden. Ett extra plus till Mattias Kongstad, Anton Birgersson, Johan Dahlqvist och Tobias Jernsand i mål idag hälsar Kent.

Noterat från matchen:

-Firma Birgersson/Kongstad var briljant. Sju poäng av dessa och tungan på vågen i det offensiva spelet. -Tobias Jernsand gjorde en jättematch och räddade ett flertal ”omöjliga” skott, samt en straff. -Ingen föll ur ramen. Idag var det ett koncentrerat Warberg som bjöd på väldigt få egna misstag.

Poäng i Warberg:

Mattias Kongstad 2+2 Anton Birgersson 1+2 Simon Bundgaard 1+0 Filip Kalentun 1+0 Johan Dahlqvist 1+0 Andreas Jonsson 0+1 Alexander Andersson 0+1

Så här startade Warberg:

Mv: Tobias Jernsand 1:a: Jonsson, Gunnarsson, Olsson, Bundgaard, Blåberg 2:a: Dahlqvist, Kalentun, Andersson, A Birgersson, Kongstad Extraspelare: Fransson, Subiabre, Larsson, J Birgersson