Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Premiärdags!

22 september 2018 07:48
Herr

Äntligen! Efter en lång försäsong med tunga och svettiga träningspass har det blivit dags att tävla om poäng igen. Allsvenskan södra är det som gäller, och för er med minnesluckor från i fjol kommer här en kort summering, och lite om dagens motstånd!


Warberg inledde fjolåret hemma i Sparbanken Wictory Center med match mot FBC Malmö. Det var långt ifrån någon bländande tillställning, snarare så att en hel del nerver stod utanför matchtröjorna hos de blåa. 6-3 slutade matchen, och en välfylld Sparbanken Wictory Center kunde andas ut. Poängen fortsatte att trilla in och laget förlorade bara en match på de tio första omgångarna, detta mot Lindås. Serieledningen hölls i ett fast grepp i stort sett hela säsongen och när 22 omgångar var spelade skulle motståndare till Play Off 1 väljas. Trots att Lindås vunnit båda mötena under grundserien föll lotten alltså på dem. Det blev tre rysare i play off, där Lindås i match tre avgjorde i sudden death och grusade drömmarna om ett snabbt återtåg till SSL.

Nu är det ny säsong och en hel del har hänt i laget. Från fjolåret saknas Daniel Gunnarsson, Joakim Andersson, Alexander Andersson och Simon Bundgaard. Även Martin Emanuelsson, som gjorde comeback i januari, är borta.

Istället har Vidar Tirèn, Kim Clemedtson, Joel Berg, Oskar Block, Tom Carlsson och Axel Körberg tillkommit. Dessutom är materialförvaltaren Ingvar ”Ingo” Andersson tillbaka i laget, årets nyförvärv enligt många!

Försäsongen har varit upp och ner. Ett par rejäla nitar (Växjö och Fagerhult), men också ett antal riktigt fina insatser (Höllviken och Helsingborg). Nu läggs allt detta åt sidan och insatserna bedöms efter antal poäng i tabellen.

På andra sidan idag står en fräsig nykomling från de småländska skogarna, nämligen Lagan IBK. Ett publiklag som mycket väl kan sätta färg på den södra allsvenskan i år.

Vad vet vi då om Lagan? Jo det är ett lag som var på besök hos oss redan i fjol, men då som motståndare till vårt division 1 lag. Man vann sina respektive hemmamatcher, 11-3 i Varberg och 10-3 i Ljungby. Lagan slutade på fjärdeplats i division 1 södra, och avancemanget till Allsvenskan får nog ses som en rejäl skräll. Poängbäst i laget blev 28-åringen Pontus Carlsson, men de kanske mest namnkunniga spelarna i truppen är nyförvärven Isac Adolfsson och Jonathan Holmer, båda två från Växjö Vipers organisation.

Sin hemmapremiär har man valt att flytta från den lilla skolådan i Ljungby till betydligt rymligare Fortnox Arena i Växjö. Samma arena som man kvalade sig upp till allsvenskan i. Det förväntas storpublik och det råder innebandyfeber i den lilla småländska orten, så det blir en uppgift som heter duga för Warberg idag!

I Warbergs trupp har det florerat en del sjukdomar senaste veckorna, men till premiären verkar de flesta ha tillfrisknat. Andras Jonson är dock fortfarande indisponibel.

Nytt för den här säsongen är att alla matcher i Allsvenskan sänds på webben! En fantastisk nyhet för alla som älskar innebandy såklart. Tecknar du ett månadsabonnemang får du också möjligheten att välja ditt favoritlag, och på så sätt stötta denna förening med 30 kr per månad!

Länk till dagens match och mer information om hur du tecknar ditt abonnemang hittar du här!

Matchstart är 16.00.