Idag 1 match

Nytt kontrakt till damerna

18 mars 2019 14:21
DAM

Det blev två svidande förluster för damerna i helgen som gick. Först blev det trots en bra insats förlust mot Malmö i fredags hemma i Sparbanken Wictory Center med 6-2. Igår kom så den andra förlusten mot suveräna seriesegrarna IKSU som vann med hela 16-1. Trots helgens förluster så spelar vi ändå i SSL nästa säsong då konkurrenterna under oss i tabellen inte förmådde ta de poäng som behövdes för att ha chans att ta sig förbi i den sista omgången.

Matchen mot Malmö var en jämn tillställning länge men där bortalaget via två powerplay i slutet av den andra perioden kan gå ifrån. Från det underläget hämtade sedan aldrig hemmalaget sig utan Malmö kunde glida ifrån i den sista perioden. Den stora skillnaden lagen emellan kan egentligen tillskrivas en enda spelare nämligen Malmös Ellen Rasmussen som ensam svarade för fem poäng i matchen. Warbergs mål gjordes av Therese Arnesson och Amanda Wetterström. Bäst betyg fick den för dagen till backposition placerade Sofie Karlsson som hade många bra initiativ från sin position.

Gårdagens match mot IKSU är inte mycket att skriva hem om. Underläge med 2-0 efter den första perioden och en tidig reducering genom Sandra Hawerman gav ett visst hopp. Det slutade vid just ett hopp då IKSU var alldeles för bra den här dagen.

-Det känns konstigt att efter en sådan här förlust vara nöjd men jag är glad att vi till slut fixar det här kontraktet med den struliga säsong vi haft. Mycket skador och sjukdomar har präglat oss hela tiden men sättet som tjejerna har tagit sig an uppgiften är bara så imponerande. Nu ska vi avsluta den här säsongen på bästa sätt när vi möter Sirius på lördag säger tränaren Mikael Nilsson.

Precis som Mikael berättade så spelas sista matchen på hemmaplan på lördag mot Sirius klockan 15:00.