Onsdag
10 Apr 1 match
Söndag
14 Apr 1 match
Torsdag
18 Apr 1 match
Tisdag
23 Apr 1 match
Lördag
21 Sep 1 match
Onsdag
25 Sep 1 match
Lördag
28 Sep 1 match
Söndag
29 Sep 1 match
Fredag
04 Okt 1 match
Söndag
06 Okt 2 matcher
Torsdag
10 Okt 1 match
Söndag
13 Okt 2 matcher
Tisdag
15 Okt 1 match
Söndag
20 Okt 1 match
Torsdag
24 Okt 1 match
Lördag
26 Okt 1 match
Söndag
27 Okt 1 match
Söndag
03 Nov 2 matcher
Måndag
11 Nov 1 match
Lördag
16 Nov 1 match
Söndag
17 Nov 1 match
Onsdag
20 Nov 1 match
Fredag
22 Nov 1 match
Lördag
23 Nov 1 match
Söndag
24 Nov 1 match

Assisterande tränare klar!

19 juni 2019 09:00

Det är nu klart med nästa säsongs tränarduo! In som ersättare för Stefan Smedbergs kommer Anton Drake, som därmed lämnar huvudtränaruppdraget i allsvenska Lillån för att ta steget upp till SSL och bli assisterande tränare bredvid Kent Göransson.


Sedan Stefan Smedberg meddelade sitt avsked efter uppflyttningen till SSL har arbetet med att forma en ny ledarstab pågått för fullt. Nu är lösningen på plats, och det blir ett riktigt framtids-namn som tar plats i båset bredvid den mer rutinerade Kent Göransson. Det blir den snart 26-årige Anton Drake som får förtroendet att testa sina vingar i SSL och Warberg. Drake hämtas in från allsvenska Lillån, där han arbetat som tränare för herrlaget i fyra år, varav de två sista åren som huvudtränare. Föregående säsong coachade han nykomlingen Lillån till en åttondeplats i samma serie som Warberg vann, och året dessförinnan tog han alltså Örebro-laget från division 1 upp till Allsvenskan.

Sportchef Kimmo Eskelinen säger så här om Anton Drake och herrlagets nya tränarduo:

Anton känns väldigt spännande som tränare, och han bygger mycket av sitt tänk på kollektivet och på ett inkluderande ledarskap. Det har hela tiden varit en tydlig målsättning från vårt håll att vi vill ha en tränare bredvid Kent som vågar ta plats, och som kan komma med ett modernt sätt att se på innebandy. Anton har, trots sin ringa ålder, en erfarenhet av att leda på hög nivå, och det känns som att han är redo att ta nästa steg. I Kent får han en väldigt bra mentor bredvid sig!

Kent Göransson själv ser fram emot samarbetet:

Redan från första samtalet med Anton så har det känts rätt. Han har en drivkraft och ambition som jag gillar och som passar in i vår framtid. Jag känner verkligen att Anton passar väl in i den profil vi sökte när vi skulle rekrytera en ny tränare. Med sin nyfikenhet så känner jag att vi tillsammans ska kunna föra vårt lag ytterligare ett steg och på vägen utveckla de spelare vi har till ännu bättre idrottsmän. Det här kommer bli ett kul samarbete!

Varmt välkommen Anton, berätta hur det känns?

Det känns väldigt rolig och inspirerande att allt komma till Warberg. Det är historiskt sett en av de större klubbarna i Sverige och jag ser fram emot att jobba i en förening med de förutsättningar som finns i Warberg. Även utmaningen att vara en del av en nykomling i SSL är något som lockar mig, vi kommer inte få något gratis utan behöver jobba hårt och rätt för att nå de resultaten vi vill under säsongen som kommer.

Hur har tankarna gått inför ditt val att tacka ja? Under föregående säsong mötte vi Warberg vid två tillfällen, i och med att jag tränade seriekonkurrenten Lillån IBK i allsvenskan. Under dessa två matcher har man fått känslan och sett att Warberg är en förening med hög klass och seriositet i allt man gör både på och utanför planen. Det lockar mig som innebandytränare att det finns en helhet och förutsättningar för att skapa goda resultat både med laget som kollektiv och spelare individuellt. Så när jag väl fick frågan från Warberg så kände jag genast att det här lockar mig.

För de som inte känner till dig så bra, berätta om dig själv och ditt sätt att se på innebandy?

Jag är uppvuxen i Örebro och har tillhört Lillån IBK under i princip hela min tränarkarriär, och de senaste fyra åren i klubbens herrlag. Där har vi de senaste åren lyckats ta steg med en ung trupp som har utvecklats hela tiden. Min grundinställning som tränare är att jobba kollektivt i ett lag för att utvecklas tillsammans, alla tränar för att bli bättre och för att hela tiden ta steg framåt. Även individuell utveckling är något jag brinner för, och även det är en del av att ta steg som lag tillsammans. Att utveckla spelare som även ingår i ett kollektiv ger förutsättningar till goda resultat. Som person vill jag inte lämna något åt slumpen, utan vill att vi ska ha koll på hur vi vill jobba i olika situationer på banan och vara förberedda på att oförutsatta händelser kan ske, och därefter ha en plan för att lösa dessa. Förberedelse och noggrannhet ger även det ökade chanser till goda resultat!

Vad vet du om Warberg sedan tidigare?

I grund och botten har jag ändå hyfsad koll på föreningen, eller åtminstone herrlaget eftersom vi mötet dem under föregående säsong. Jag ser fram emot att komma till en förening som är en av de större i Sverige och hoppas att jag kan lära mig en hel del av personer inom föreningen. Warberg damlags tidigare tränare Mikael Nilsson har tillhört Lillån under många säsonger tidigare, och jag har pratat med honom lite på förhand för att lära känna föreningen mer innan jag flyttar ner i slutet av Juli.

Då säger vi varmt välkommen och hoppas att ni skall trivas i Varberg!