Birgersson sköt segern till Warberg

21 oktober 2017 18:36

Warberg inkasserade under lördagseftermiddagen säsongens femte seger, när man på bortaplan besegrade Onyx med 5-8. Grunden till segern lades i den andra perioden när man gjorde tre raka mål och skapade ett ointagligt försprång för hemmalaget.

Helhetsintrycket av dagens match var att Warberg var i förarsätet större delen av matchen. Först i tredje perioden gavs Onyx chansen till ett större bollinnehav för att jaga ikapp, men ett tätt försvar höll de riktigt farliga chanserna borta.

Annat var det i andra perioden, där båda lagen glömde av att hjälpa sina målvakter. Efter Warbergs tre snabba mål som gav en ledning med 1-5 var det öppna spjäll åt båda håll. Från Warbergs håll kändes det onödigt att inte hålla sitt fyramålsförsprång med sig in i tredje perioden, då ett par av Onyx reduceringsmål såg lite för billiga ut.

Onyx kröp också närmre tidigt i tredje när man gjorde 5-7, men efter det kontrollerade Warberg ytorna tillräckligt bra för att segern aldrig skulle kännas hotad. Dagens bäste Warbergare, Anton Birgersson, fick välförtjänt kröna sin dag med att lyfta in 5-8 i tom kasse och därmed hans tredje mål för kvällen. Han hade också två rungande ribbskott i tredje perioden.

En stabil insats bortsett andra periodens sista tio minuter och tre härliga poäng hem till Halland.