Säsongen slut efter förlust i sudden mot Lindås!

25 mars 2018 20:50

I ett fullsatt och kokande Sparbanken Wictory Center så blev det förlust efter sudden med 4-5 mot Lindås och därmed är säsongen över för oss.

Matchen blev precis lika jämn som de två tidigare matcherna i denna serie. Warberg matchade laget lite hårdare direkt från start på två formationer och hade sin tredje formation som en avlastningsfemma. Det dröjare ända fram till mitten på perioden innan första målet kommer och då är det Anton Birgersson som gör 1-0. Dryg två minuter senare så ökar Warberg på sin ledning till 2-0 genom Joel Birgersson och Warberg har fått en perfekt start på matchen. Lindås reducerar genom Patrik Malmström när det återstår 1,5 minut av perioden efetr slarv i uppspelsfasen. Warberg styr spelet och har de bästa chanserna i första perioden.

Andra perioden så fortsätter Warberg att skapa och trycka på framåt och Joel Birgersson gör 3-1 efter drygt 4 minuter. Lindås skapar också en del farliga lägen med Tobias Jenrsand i målet är bra. Warberg får chansen i powerplay där det skapas en hel del fina målchanser men Viktor Johansson i Lindåsmålet gör ett par riktigt bra räddningar där många i publiken trodde det skulle bli mål. Warberg får också ett mål bortdömt i powerplayet för otillåtet slag! Lindås lyckas återigen reducera i slutet på perioden genom John Hellman på en kontring där vi återigen slarvar i uppspelsfasrn. Andra perioden är mer kamp än skönspel. Warberg fortfarande ett övertag rent spelmässigg men Lindås farliga i sina kontringar. Viktor Johansson i Lindåsmålet håller helt klart ner siffrorna i denna period.

Lindås startar sista perioden riktigt bra och får ett mål bortdömt redan efter 2 minuter. Och Tobias Jernsand står för ett par riktigt bra räddningar i ineldningen. Nu är det Lindås som styr spelet och skapar de bästa lägena. 3-3 kommer efter dryga åtta minuter då Daniel Lindell hittar Jonathan Åkesson helt fri på bortre stolpen som inte gör några misstag utan sätter dit bollen. Warberg spelar upp sig i mitten på perioden och efter ett fint långt anfall så sätter Mattias Kongstad 4-3. Men glädjen blir inte långvarig då Albin Jansson två minuter senare hittar Patrik Malmström som gör 4-4. Resterande tid av perioden blir mållös, men det saknades inte lägen för något av lagen att avgöra matchen under ordinarie tid.

I sudden death så spelar båda lagen ganska säkert och vill inte bjuda på något. Warberg har ett par målchanser men lyckas inte omvandla det till ett avgörande. Utan det är Lindås som avgör efter 4.20 genom Joakim Glaerum som står helt fri på bortre stolpen och det är Daniel Lindell som hittar passningen.

En oerhört tung förlust här på hemmaplan och det är bara att gratulera Lindås avancemang till Playoff 2.

Tack till all publik på plats idag och som varit med oss hela säsongen! Ni har varit fantastiska!

Resultat, periodsiffror inom parentes: 4-5 (2-1, 1-1, 1-2, 0-1) Skottstatistik: 21-17 (7-5, 7-3, 6-6, 1-1) Utvisningar Warberg: U2 Simon Svensson Utvisningar Lindås: U2 Dan Sällylä, U2 Max Källerteg

Poäng Warberg: Joel Birgersson 2+0 Anton Birgersson 1+0 Mattias Kongstad 1+0 Robin Westergren 0+1 Daniel Gunnarsson 0+1 Andreas Jonsson 0+1

Warberg startade matchen så här: MV: Tobias Jernsand 1:a Filip Kalentun-Johan Dahlqvist, Mattias Kongstad-Daniel Gunnarsson-Anton Birgersson 2:a Robin Westergren- Andreas Jonsson, Robin Blåberg-Martin Emanuelsson- Joel Birgersson 3:e Joakim Andersson – Philip Subiabre, Simon Svensson-Oliwer Olsson- Simon Bundgaard