Derby mot Pixbo Wallenstam

15 februari 2019 14:14
DAM

Ikväll blir det västkustderby då vi gästas av serietrean Pixbo Wallenstam. Det är ett lag som under säsongen visat upp en stabilitet som borgat för en topplacering i tabellen. Trots en elak skada på landslagsspelaren Ida Sundberg har laget visat sig vara ytterst svårslagna och har just nu tre raka segrar.

För vårt hemmalag blev det förlust i den svåra bortamatchen mot Endre trots en bra prestation. Långt in i tredje perioden var det jämnt i matchen men när Endre tog ledningen knappt två minuter före slutet så fanns inte kraften att komma tillbaka. Nu väntar som sagt derby på hemmaplan mot Pixbo och träningarna i veckan har varit av bra kvalitet enligt tränaren Mikael Nilsson. Warberg kommer till spel med i princip ordinarie lag förutom långtidsskadade spelarna Blomén, Larsson och Falk.

Fakta Warberg – Pixbo Tabellplacering 3. Pixbo 45p 13. Warberg 11 p

Bästa poängplockare Eliska Krupnova, Pixbo 34 p (19+15) Andrea Envall, Warberg 27 p (15+12) Sandra Hawerman, Warberg 25 p (20+5) Klara Loneberg, Pixbo 23 p (12+11)

Utvisningsminuter Amanda Wetterström, Warberg 10 min Josefine Wålinder, Pixbo 10 min

Tidigare möten 2018/19 Pixbo – Warberg 12-4 2017/18 Pixbo – Warberg 5-3 Warberg – Pixbo 5-3 2016/17 Warberg – Pixbo 0-14 Pixbo – Warberg 6-4

Domare Jörgen Andersson, Falun Daniel Dufvenberg, Borlänge

Matchen startar klockan 19:00 i Sparbanken Wictory Center. Se till att komma och stötta laget i jakten på nytt kontrakt. Kan du inte se matchen på plats så följer du den på SSL Play