Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Fredag
15 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 2 matcher
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Onsdag
27 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Söndag
07 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Söndag
14 Apr 1 match
Torsdag
18 Apr 1 match
Tisdag
23 Apr 1 match

John Fransson stannar i Varberg!

13 maj 2019 09:00
Herr

Warberg har gjort klart med nästa säsongs målvaktspar. Precis som under de senaste två säsongerna i Allsvenskan blir det John Fransson som kamperar ihop med Tobias Jernsand även i SSL. Fransson har förlängt sitt avtal med två år!


22-åriga John Fransson kom till Warberg 2017 när laget skulle göra sin första säsong i Allsvenskan. Han hade då spelat i division 1 med IBK Lockerud, och bland annat kvalat till Allsvenskan. I två säsonger har han nu kämpat om en plats i målet med Tobias Jernsand, en konkurrenssituation som har stärkt både John och Tobias. Oavsett vilken målvakt som har stått har det varit hög klass på målvaktsspelet. Föregående säsong startade John 7 av 22 matcher i seriespelet.

Sportchef Kimmo Eskelinen säger så här om förlängningen med Fransson:

För oss är det väldigt viktigt att ha ett målvaktspar som fungerar bra tillsammans, vilket innebär att man har en utvecklande dialog och hjälper och peppar den som står. Detta funkar klockrent mellan Tobbe och John, och de driver varandras utveckling på ett bra sätt. Men framförallt har John gjort idel bra insatser när han har fått chansen att spela, så det känns tryggt att ha ett starkt målvaktspar med oss till SSL. Nu vill vi se John ta nästa steg i sin utveckling!

En glad John Fransson kommenterar förlängningen så här:

Det känns jättebra att ha kritat på två nya år med Warberg! Det har varit mycket tankar och funderingar det senaste, så det ska bli skönt att lägga bakom sig och börja fokusera på det som är framför oss istället. Jag trivs väldigt bra i Varberg så det är jätteskönt att allt kunde lösa sig.

Hur känns det att ta steget till SSL?

Det har såklart varit något man siktat mot! Jag är glad och känner stolthet över att ha lyckats med just detta lag, denna förening och vår publik.

Var det ett svårt beslut att stanna, din förra klubb Lockerud gick ju till exempel upp i Allsvenskan nu?

Jag kom ganska fort fram till att det är i Warberg jag vill spela, och i Varberg jag vill bo. Sen vill jag såklart fortsätta den resan vi har startat med detta lag, för den är inte slut på långa vägar! Laget, föreningen och folk runt omkring känns väldigt hungriga vilket jag gillar, alla vill framåt och jobbar på sitt sätt för att bli bättre.

Mer nyheter om herrtruppen är att vänta i veckan som kommer, håll utkik här på hemsidan och i våra sociala kanaler!