Åstorp/Kvidinge IBS till helgen

wahman

Efter jul och nyår drar seriespelet igång igen för damerna i division 1. Efter en stark höstsäsong ligger Warberg i topp av tabellen i halvtid av serien och möter på lördag Åstorp/Kvidinge borta. Å/K som är det enda lag som Warberg inte vunnit mot denna säsong.

Andreas Wahman, tränare, hur har tiden från sista matchen i december tills idag sett ut för laget?
– Efter segermatchen senast mot Pixbo fick tjejerna schema med individuell träning över jul. I mellandagarna har vi fortsatt med egenträning men också tryckt in tre innebandypass och från i måndags rullar vi på ordinarie träningsschema. Så sammanfattningsvis tycker jag vi tränat på bra men att laget också fått tid till nära och kära över jul och nyår.

Dina tankar med höstsäsongen?
– Såklart nöjd med att ligga i pole-position men samtidigt är det inte värt något om vi inte fortsätter med det jobb vi utfört under hösten även på våren. Vi har hittat ett spel som är varierat i de olika formationerna samtidigt som vi har en konkurrenssituation i truppen som saknades ifjol. Det gör att vi inte heller står och faller med någon enskild spelare utan vi har flera som kan kliva fram i matcherna.

Nu står Åstorp/Kvidinge som motståndare i nästa match. Hur funderar du runt den matchen?
– En tuff bortamatch för vår del. Vi förlorade hemmamatchen i inledningen av serien efter förlängning så vi har revansch att utkräva. Har flera duktiga spelare så det krävs en maxinsats från vår sida för att kunna vinna matchen. Jag tycker träningarna i veckan sett bra ut så jag är hoppfull inför lördag.

Hur är läget i truppen?
– Vi är i stort sett skadefria med mindre skavanker på någon spelare. Dock var både Therese Arneson och Anki Yngvesdotter borta senaste träningen med förkylningar i kroppen. I övrigt är alla tillgängliga.

Var blir avgörande tror du på lördag?
– Att vi fortsätter lyckas mobilisera kraft och energi till varje match så vi vinner kampen i matcherna, då är mycket vunnet. Vi har pratat och tränat på att öka tempot i passningsspelet ytterligare, och en ökad rörelse i laget gör att vi kommer bli ännu vassare.

Då önskar vi lycka till på lördag.
– Tack.

wbgspelen17.jpg
wl-292x70.gif
sslplay.jpg

1985-klubben1.jpg
pantamera.jpg
pc-data1.jpg
coop-3.jpg
arvato.jpg
Varbergs Revisionsbyrå