Blytung förlust mot Helsingborg

Foto: Krister Andersson

Det blev en ny hemmaförlust för Warberg när man gästades av Helsingborg ikväll. Slutresultatet skrevs till 4-6, där det sista målet rullades in i tom bur med ett par sekunder kvar.

Som siffrorna antyder var det en jämn tillställning från början till slut. Första perioden präglades av väldigt försiktigt och kontrollerat spel av båda lagen och det krävdes en genialisk framspelning från Tom Ondrusek till Mattias Kongstad för att bryta dödläget när halva matchen var spelad. Bara 46 sekunder senare kom 2-0 till Warberg på ett klapp-klapp spel som förmodligen fick den högljudda publiken att tänka på det fruktade Sovjet och deras hockeylandslag. Robin Blåberg var siste man på bollen, Daniel Karlander framspelare med stort F. Daniel Johnsson reducerade, framspelad av Mika Kohonen, som därmed gjorde sitt 1000:e poäng i högsta serien. En makalös siffra av en fantastisk spelare och person. En väldigt välfylld Sparbanken Wictory Center ställde upp med hyllningar för denna finländske legendar. Strax innan slutsignalen för andra perioden sköt Robin Blåberg 3-1 till Warberg, bara sekunderna efter att Helsingborg missat ett par solklara målchanser. Ett tecken på att vinden har vänt?

Nja. Tredje perioden inleddes med powerplay för gästerna och med sekunder kvar av detta hittade Daniel Johnsson sin radarpartner Linus Nordgren diagonalt och reduceringen var ett faktum. Nerverna smög sig innanför det blå stället och inte ens Mattias Kongstads kyliga 4-2 mål kunde förhindra det faktum att Helsingborg var det lag som fick mest kraft och mod av ställningen. Två Hampus Dargren- mål på två minuter och det var kvitterat. Warberg var paralyserat och felbesluten avlöste varandra. Ett powerplay för Warberg hjälpte inte, Helsingborg höll undan och Jonathan Nilssons 4-5 mål 15.52 blev matchavgörande.

Noterat från matchen:
– Tomas Sladky spelade sina första byten i Warberg och bildade tillsammans med Daniel Nordlund och Victor Ferraresi en tredjekedja som gjorde det bra! Han spred ett lugn med bollen och vann många närkamper.

– Per Svedin, återigen bra.

Tack alla ni som kom och stöttade, stämningen var fantastisk!

Poängplockare Warberg:
Robin Blåberg 2+0
Mattias Kongstad 2+0
Daniel Karlander 0+2
Mattias Hasselström 0+1
Tom Ondrusek 0+1

wbgspelen17.jpg
wl-292x70.gif
sslplay.jpg

1985-klubben1.jpg
pantamera.jpg
pc-data1.jpg
coop-3.jpg
arvato.jpg
Varbergs Revisionsbyrå