Blytung seger mot Höllviken!

Foto: Krister Andersson

Så kom den då, den efterlängtade trepoängaren! Många var det nog som lämnade Sparbanken Wictory Center med både en lättnadens suck och ett leende på läpparna. 8-3 mot Höllviken var nämligen en nödvändig poänginjektion i jakten på nytt kontrakt!

Inledningsvis märktes det på spelet att det var två lag i stort poängbehov. Det taktiska spelet var större än de frejdiga initiativen och första periodens enda mål gjordes av Fredrik Sjöstedt efter ett smart instick i slottet av Charlie Sanderson.

I andra perioden var det bara ett lag på banan, och det var Warberg. Trots (eller tack vare) en olycklig inledning med 0-2 efter tre minuter kändes det som energin och beslutsamheten var klasser bättre. Daniel Nordlund och Daniel Karlander såg med varsitt mål till att matchen var kvitterad, och sen var det dags för Robin Blåberg att kliva in i handlingarna på allvar. Första målet var en magnifik soloprestation och 4-2 målet en patenterad Blåberg-missil i krysset. Snyggt framspelad av Rikard Eriksson, som för dagen bar kaptensbindeln och gjorde det med den äran.

Tredje perioden var länge ett ställningskrig och ett Warberg som bevakade sin ledning. Många var vi som kände igen mönstret från ett antal tidigare hemmamatcher då ledningar tappats. Skillnaden idag, att 5-2 målet kom!

Daniel Nordlund gjorde sitt andra för kvällen och gav Höllviken en tung uppförsbacke med nio minuter kvar. Snabbt, smart och vaket utnyttjade Daniel Karlander det momentum man nu skaffat sig, och sköt direkt på frislag 6-2 inför en euforisk hemmapublik.

Med fem och en halv minut kvar reducerade förvisso Höllviken, men firma Karlander-Blåberg var inte färdiga för kvällen utan stängde och spikade igen matchen bara 30 sekunder senare när man sköt 7-3. Återigen i krysset, återigen Robin Blåberg, som därmed blev tremålsskytt.

Daniel Nordlund gjorde Warbergs första mål, och han gjorde Warbergs sista mål. 8-3 lyfte han kyligt in fri med Höllvikens målvakt. Höllviken tog i samband med detta timeout men förmådde inte att krypa närmre Warberg som därmed tog sin första trepoängare sedan den 29 december!

Noterat från dagens match:
– Publiken! Ett i stort satt fullsatt SWC bar fram sitt Warberg och stödet är massivt när det behövs som mest!
– Offensiven. Vi såg tendenser redan mot Pixbo, och idag klaffade det. Blåberg, Nordlund, Karlander och Eriksson tungan på vågen.
– Laginsatsen. Idag var det täckta skott, brutna passningar och ett go i hela laget som bäddade för segern.

Poängplockare Warberg:
Daniel Karlander 2+2
Robin Blåberg 3+0
Daniel Nordlund 3+0
Rikard Eriksson 0+2
Mattias Kongstad 0+1
Robin Westergren 0+1
Anton Birgersson 0+1

Foto: Krister Andersson

wbgspelen17.jpg
wl-292x70.gif
sslplay.jpg

1985-klubben1.jpg
pantamera.jpg
pc-data1.jpg
coop-3.jpg
arvato.jpg
Varbergs Revisionsbyrå