Bollskicklige Andreas Jonsson till Warberg

Warbergs arbete med att färdigställa herrtruppen går på högvarv, och idag blev det klart att man har skrivit ett tvåårskontrakt med Hovslätt IK:s lagkapten Andreas Jonsson.

Den snart 25-årige Jonsson är en rightfattad back med sina största styrkor i det offensiva spelet. Föregående säsong spelade han 18 matcher för sitt Hovslätt i division 1 västra, och producerade 16 mål och 25 målgivande passningar.

Hovslätts IK är också Jonsson moderklubb, som han har representerat hela sin karriär bortsett från två säsonger i lokalkonkurrenten Östra SK, 2012 till 2014.

Sportchef Kimmo Eskelinen säger så här om det senaste tillskottet:
– Med Andreas i truppen får vi in en bollskicklig back som ger oss trygghet i spelet med boll. Han är väldigt duktig i powerplay, både som avslutare och framspelare. Han gillar också att utmana och sätta motståndare i rörelse, och detta kommer att ge oss fler alternativ då vi vet att powerplay är en del av spelet som vi behöver utveckla.
Jag har också förhört mig om Andreas både som spelare och person, och bilden jag har fått är att han verkligen har potential att spela högre upp än vad han har gjort tidigare. Därför känns det kul att han valt att ta steget till oss för att utvecklas som innebandyspelare!
När jag har träffat Andreas ger han ett väldigt lugnt och samlat intryck, så jag är övertygad att hans personlighet kommer passa utmärkt in i vår grupp.

Andreas Jonsson blir det fjärde nyförvärvet på backsidan, och Kimmo menar att det ger tränarstaben möjlighet för eventuella platsväxlingar:
– Ja, vi har en ide om hur vi vill använda alla spelare såklart. Det finns ett par spelare som är användbara på fler än en position och vi kommer att vi testa lite nyheter under försäsongen för att få ut maximalt av alla.

Andreas och hans flickvän flyttar till västkusten under sommaren och vi hälsar dem båda hjärtligt välkomna till Varberg!

 

 

 

wbgspelen17.jpg
wl-292x70.gif
sslplay.jpg

1985-klubben1.jpg
pantamera.jpg
pc-data1.jpg
coop-3.jpg
arvato.jpg
Varbergs Revisionsbyrå