Coach Lundin om 2015 och inför 2016!

Foto: Krister Andersson.

Foto: Krister Andersson.

2015 är snart till ändå och det har för Warberg IC varit ett väldigt händelserikt år. Det började med att vi besegrade Storvreta inför ett fullsatt Fyrishov. Någonting vi hoppas kunna upprepa om en vecka. När vi nu ett år senare blickar tillbaka har processen och bygget med Superligans yngsta trupp haft både toppar och dalar. Inget konstigt med det. 8-3:segern hemma mot Helsingborg sticker ut, på samma sätt som senaste förlusten mot Karlstad gör det åt andra hållet. Jag gläds över flera spelares individuella utveckling. Unga spelare såsom Robin & Robin (Westergren och Blåberg) växer snabbt i sina SSL-kostymer. Vart kommer det sluta?

Jag vill passa på att hylla vårt Warberg IBF. Man har gått obesegrade genom hela hösten i både division 2 och Juniorallsvenskan. Ett par av deras spelare följer jag nära varje vecka då de tränar med oss. Det finns mängder med skills, entusiasm och superattityd i det gänget. Oerhört spännande när vi blickar framåt.

Om vi skall göra just det, blicka framåt, så står vi enade inför en tuff uppgift. Resultaten under sista delen av 2015 har varit för svaga i jämförelse med både målbild och prestation. Om man använder statistiken för att sammanfatta hösten så har spelet fem mot fem sett bra ut. Tar man bort samtliga mål i PP och BP från matcherna så ligger vi åtta i tabellen. Därmed ser vi en stor förbättringspotential i det som kallas Special Teams. Spel i numerärt över- samt underläge. Ser man till skott på mål så ligger vårt snitt på 55,9% (av hundra skott på mål under våra matcher så skjuter vi 55,9 av dem). I den statistiken är vi tvåa efter serieledarna IBF Falun. Lyckas vi hålla de siffrorna så har vi stor chans att vinna allt fler matcher.

Tillsammans vet jag att vi kommer studsa uppåt. Det är av största vikt att vi fortsätter arbeta långsiktigt, fortsätta tro på det vi gör. Fokusera på vad som tar oss framåt och mot vinster. Få det att växa i gruppen. Det gör vi bara tillsammans med alla er som stöttar oss och som följer oss i med- och motgång.

Nu firar vi in det nya året innan vi åker på roadtrip till Umeå och Uppsala för att slåss om sex poäng. Härligt!

Gott Nytt År,

Oscar Lundin

wbgspelen17.jpg
wl-292x70.gif
sslplay.jpg

1985-klubben1.jpg
pantamera.jpg
pc-data1.jpg
coop-3.jpg
arvato.jpg
Varbergs Revisionsbyrå