Den härligaste segern på länge!

Foto: Krister Andersson

Foto: Krister Andersson

Warberg – Täby 6 – 5 (3-3, 1-2, 2-0)

Skott: 15 – 27
Målskyttar Warberg:
Andrea Envall 2, Johanna Johansson, Amanda Johansson, Jenny Dahl, Therese Arneson

Vilken otrolig match vi fick äran att se denna eftermiddag! Ett praktexempel på hur viktigt det är med kämparglöd och hur långt det kan ta en. Täby är ett av de tuffare lagen i SSL, vilket vi idag fick se. Efter två minuter av matchen tar bortalaget ledningen, men inte långt därefter kvitterar Warberg till 1-1 då Johanna Johansson snyggt slår upp bollen i det vänstra krysset, på pass från Ebba Blomén. Det är en tuff period för Warberg men trots det tar de ledningen med 2-1 när klockan visar 08:50. Det är Amanda Johansson som är snabbt på bollen på en retur då Therese Arneson träffade stolpen. Warberg kommer in i spelet allt mer, något som visar sig  två minuter senare när de utökar sin ledning till 3-1. Det är ett ytterst snyggt uppspel mellan Therese Arneson och Andrea Envall, där de tillsammans lyckas spela bort motståndarnas målvakt och Andrea Envall sätter sin första kasse för dagen. Olyckligtvis för Warberg skull hinner Täby göra två mål till innan periodslutet, varav ett var i numerärt överläge, och ställningen efter första perioden blir 3-3.

Andraperioden startar med ett Täby-mål efter bara en minut och ställningen är 4-3 till bortalaget medan båda lagen fortsätter kriga om matchpoängen. Efter 08:10 kvitterar Warberg till 4-4 genom Jenny Dahl som gör det hon är bäst på – att dribbla bort motståndarna och tillslut få in bollen i mål, då på pass från Johanna Johansson. Efter drygt 12 spelade minuter tar Täby ledningen med 5-4 och detta blir resultatet efter två spelade perioder.

I tredje perioden får vi se en match mellan två lika målhungriga lag som sätter hög press på varandra. Efter 06:32 kvitterar Warberg och återigen är det ett snyggt samspel mellan Therese Arneson och Andrea Envall. ”Terre” lägger en pass från hörnet och in framför mål och Andrea Envall sätter den i mål med ett stensäkert skott. Två minuter senare drabbas bortalaget av en utvisning, men tyvärr blir det inget mål framåt för Warberg trots powerplay. Med fem minuter kvar av matchen får Jeanette Nilsson upp bollen till Therese Arneson som sätter den i det högra krysset och tar därmed ledningen med 6-5. De sista minuterna är några väldigt nervösa sådana, och oavsett hur mycket Täby försöker så släpper Warberg in in några mer mål och Frida Bengtsson i mål håller nollan under perioden.

En otrolig insats från alla våra blåa damer och publik. Det blev inte någon som kunde sitta still de sista sekunderna av matchen! En mycket, mycket stor eloge till våra fantastiska damer som idag slog ett av topplagen. Idag var ett riktigt bevis på varför man ska vara ett Warbergsfan! Nästa match spelas borta mot Linköping kl 13:00 den 26/2.

Foto: Krister Andersson

wbgspelen17.jpg
wl-292x70.gif
sslplay.jpg

1985-klubben1.jpg
pantamera.jpg
pc-data1.jpg
coop-3.jpg
arvato.jpg
Varbergs Revisionsbyrå