Dubbla juniorlandslagsmän klara för Warberg!

Warberg har gjort klart med två mycket spännande nyförvärv till nästa säsong!

Backen Filip Kalentun och centern Adam Dahlqvist, båda med i det svenska U19-landslag som spelar VM i Växjö 3-7:e maj, har valt att fortsätta sina innebandykarriärer i Warbergs färger nästa säsong.

Båda killarna kommer från Lindås Waves och har alltså spelat i den södra Allsvenskan, där också Warberg huserar nästa säsong.

En glad sportchef Kimmo Eskelinen kommenterar:
– Detta är fantastiskt roligt! Vi knyter i Filip och Adam till oss Göteborgs största innebandytalanger och två av Sveriges mest spännande juniorlandslagsmän. Jag har följt dem båda under en längre tid och de har egenskaper som tilltalar extremt.

Filip är en fysiskt stark back som har mycket bra attityd på plan. Han är dessutom bra på att följa med upp i anfall och passar bra in i den initiativrika innebandy vi vill spela från bakplan.

Adams styrkor ligger i speluppfattning och teknik. Hans handleder är garanterat bland de mjukaste som spelat i vår blåa tröja, och det ska bli en fröjd att få njuta av dem i varje match framöver.
Utöver deras innebandyegenskaper så är det två personer som är väldigt kloka att resonera med, och vi söker lika mycket människa som innebandyspelare nu, avslutar Eskelinen.

Filip och Adam har nu först ett VM-läger i Kalmar och följande VM i Växjö att koncentrera sig på. Efter detta skall man avsluta sina gymnasiestudier hemma i Göteborg innan man kan ansluta fullt ut till resten av truppen.

Vi säger stort lycka till i VM och önskar dem båda varmt välkomna till Warberg!

wbgspelen17.jpg
wl-292x70.gif
sslplay.jpg

1985-klubben1.jpg
pantamera.jpg
pc-data1.jpg
coop-3.jpg
arvato.jpg
Varbergs Revisionsbyrå