Efterlängtad trepoängare mot Sirius!

Foto: Krister Andersson

Det finns segrar, och så finns det segrar. Dagens vinst mot Sirius tillhör det skönare slaget. En oerhört viktig sådan med tanke på tabelläget och att Sirius är ett av de lagen Warberg slåss med i botten.

Många av de 823 åskådarna som hade tagit sig till Sparbanken Wictory Center ikväll var nyfikna på ”nya Warberg” under Ulf Hallstenssons ledning. Gissningsvis gick merparten hem med en bra känsla då senaste trepoängaren togs i början av oktober.
Ulf-effekt eller ej, Warberg visade upp precis de egenskaper Hallstensson har pratat om. Karaktär och attityd. För något skönspel bjöd varken hemmalaget eller Sirius på. Det var en ganska avvaktande match med två lag som var väl medvetna om hur viktiga poäng som stod på spel.
Första perioden hann knappt starta innan Sirius fick straffslag som Jakob Drews fick chansen att ta. Där och då klev också Per Svedin in och satte tonen för sin match med en bra räddning. Istället gav Rikard Eriksson Warberg ledningen med en fin backhandknack i boxplay.
Två Sirius-mål satte gästerna i förarsätet men stekhete Robin Blåberg avslutade dagens vackraste anfall sent i första perioden och smekte in 2-2.

I andra perioden föll bara ett mål, Robin Blåberg igen. En tiominutersperiod förde Sirius spelet och Warberg såg aningen vilset ut. En fantastisk Per Svedin höll dock tätt och hemmalaget i ledning inför sista.
En tredjeperiod som länge präglades av försiktighet och avvaktande spel. 16.37 sköt dock Daniel Karlander hemmafansen till sjunde himlen när han via stolpe och rygg på Jarno Ihme fick bollen i mål. Avgjort? Icke.
Sirius plockade målvakten och hittade en fin diagonal till Bobby Edberg som reducerade med över två minuter kvar.
Uppoffrande försvarsspel och en gnutta medstuds gjorde dock att Sirius målskörd stannade där, och tre oerhört efterlängtade poäng till lättade hemmaspelare och fans.

Hallstensson berömde laginsatsen efteråt, men det går inte att blunda för Per Svedin, Robin Westergren, Rikard Eriksson och Robin Blåberg som alla stod för matchavgörande prestationer.

Nästa match för Warberg spelas borta mot Växjö den 3:e januari kl 19.10, en match som sänds i TV4 Sport!

Poängplockare Warberg:
Rikard Eriksson 1+2
Robin Blåberg 2+0
Daniel Karlander 1+1
Filip Stenmark 0+1

wbgspelen17.jpg
wl-292x70.gif
sslplay.jpg

1985-klubben1.jpg
pantamera.jpg
pc-data1.jpg
coop-3.jpg
arvato.jpg
Varbergs Revisionsbyrå