En match som snabbt vände

Foto: Krister Andersson

Warberg – Karlstad 7 – 10 (4-2, 2-6, 1-2)

Målskyttar Warberg: Linn Johansson 3, Amanda Johansson 2, Jeanette Nilsson, Malin Pettersson

Igår var det damernas sista match innan det långa jul-uppehållet. En match som startade bra slutade tyvärr i en förlust efter en målrik kamp och damerna fick inga poäng med sig denna omgång heller.

Det var ett taggat Warberg som startade matchen, något som reflekterade sig på planen under den första perioden. Drygt sex minuter in tar Warberg ledningen med 1-0 genom Linn Johansson, då på pass från Therese Arneson. De blåklädda damerna krigar på och man får samma stämning som på Malmö-matchen, då det var ett riktigt revanschsuget hemmalag som visade framfötterna. Efter 14.03 utökar Warberg ledningen till 2-0 genom Amanda Johansson, då utan assist. Efter ytterligare trettio sekunder gör Jeanette Nilsson 3-0 för Warberg, då på pass från Andrea Envall. En drömstart efter femton spelade minuter, tyvärr håller det inte i sig lika länge när gästande Karlstad får göra sitt första mål för matchen när klockan visar 15.27. Med två minuter kvar av förstaperioden reducerar Karlstad till 3-2, dock lyckas Linn Johansson återigen hitta målet och gör 4-2 med femton sekunder kvar, då på pass från Jeanette Nilsson. En mycket bra period som damerna kan vara nöjda med.

När andra perioden startar är det fortfarande ett taggat Warberg vi får se, men något går fel då man låter bortalaget göra mål efter mål. På knappt fyra minuter gör Karlstad fyra mål och tar ledningen med 6-4, något som reflekterar på Warbergs bänk då det inte alls är samma stämning på laget som vid matchstart. Efter åtta minuter in i andra gör Amanda Johansson sitt andra mål för dagen, återigen utan assist. Efter halva perioden utökar Karlstad sin ledning till 7-5. När klockan står på 15.53 drabbas Warberg av en utvisning, tätt följt av en utvisning för Karlstad likaså. Med två minuter kvar av andra reducerar Warberg till 7-6 och det är genom Linn Johansson som gör sitt tredje mål för matchen, då på pass från Malin Pettersson. Innan damerna får gå på paus inför tredje hinner Karlstad utöka igen till 8-6. En period där man märker tydligt hur mycket inställningen och stämningen på bänken gör för spelet på plan.

Tredje perioden startar på ett betydligt bättre sätt då Malin Pettersson gör mål, på pass från Malin Arneson, och ställningen är nu 8-7 till bortalaget. Det är en mycket mer jämn period där Warberg ställer upp med ett bättre motstånd än i andra. Karlstad utökar till en 9-7-ledning efter sju minuter in i tredje, en ledning som sedan utökar till 10-7 med matchens sista mål efter 11.50. Med drygt fyra minuter kvar av matchen drabbas Karlstad av en utvisning och Warberg får med sig en straff som tyvärr inte ger någon utdelning då domarna ansåg att bollen drogs bakåt. Trots att Warberg krigar på till sista sekund blir det inget roligt slutresultat och damerna ligger fortfarande under nedflyttningsstrecket i tabellen.

Tack till er 523 personer som var och kollade, nu tar vi en liten paus och kommer tillbaka i januari igen! God jul och gott nytt år!

Foto: Krister Andersson

wbgspelen17.jpg
wl-292x70.gif
sslplay.jpg

1985-klubben1.jpg
pantamera.jpg
pc-data1.jpg
coop-3.jpg
arvato.jpg
Varbergs Revisionsbyrå