En poäng borta mot Helsingborg!

Foto: Johan Lilja / Pic-Agency

Warberg hämtade upp ett tvåmålsunderläge i den sista perioden borta mot Helsingborg och fick med sig en poäng hem. I sudden avgjorde Helsingborgs Daniel Johnsson med en zorro-dragning efter bara 13 sekunder.

Sett till matchen som helhet får poängen räknas som fullt rättvis. Kanske till och med i underkant.

Första perioden var det spelmässig fördel Warberg, som hade mycket boll och skötte det mesta som skedde ute på planen. Förutom målgörandet då. Där hade nämligen Helsingborg en 2-1 ledning inför andra efter att Daniel Johnsson på en märklig träff från kanten överlistat Per Svedin.

I andra perioden föll ett tidigt mål för Helsingborg (Carl Nilsson) och sedan var det mest kamp och inte så mycket klara målchanser.

Med knappa två minuter kvar bröt Anton Birgersson en boll, avancerade framåt och spelade in centralt till Rikard Eriksson som inte gjorde något misstag. 2-3 och kontakt för Warberg igen. Dock en kortvarig sådan, då Helsingborg redan i efterföljande byte sköt 4-2 genom Jonathan Skoglösa, fint serverad av Hampus Dargren.

Ett tvåmålsunderläge inför sista perioden alltså, och det syntes att det var ett lag på jakt. Gång på gång sattes Helsingborgs backar under press med resultatet att Warberg åt sig in mer och mer. Efter sju minuter gav det resultat då Daniel Karlander snodde åt sig ett felpass i Helsingborgs zon och sköt in lagets tredje mål för dagen.

När förre Warberg-spelaren Niklas Lidholm visades ut efter 13 minuter gavs Warberg ett gyllene läge att kvittera. Powerplayspelet var dock allt annat än bra, men trots detta kom kvitteringen med tolv sekunder kvar av utvisningen. Återigen var det Daniel Karlander som stod för grannlåten då han på ett fantastiskt sätt serverade Mattias Kongstad som rakade in 4-4.

Sista fem minuterna drog båda lagen tillbaka sina styrkor och bevakade sin poäng, och såg ut att lägga kraft på bonuspoängen i efterföljande sudden death.

Där drog som sagt Helsingborg längsta strået när Daniel Johnsson efter en trasslig situation nere i Warbergs sarghörn fick bollen bakom mål och på sedvanligt sätt zorrade in bollen under Per Svedin.  Snabbt och snöpligt.

Men, positivt att hämta upp ett underläge mot ett slutspelsjagande Helsingborg och en poäng som när serien summeras kan bli väldigt viktig!

 

Noterat från matchen:

  • Warberg spelade på två femmor matchen igenom. Oscar Eriksson Elfsberg och Simon Svensson gjorde några avlastningsbyten men i övrigt matchades det hårt.
  • Mattias Kongstad gjorde sitt 21:a och 22:a mål för säsongen.
  • Poängen gör att Warberg kliver upp ovanför nedflyttningsstrecket, tack vara bättre målskillnad än Karlstad.

Poängplockare Warberg:
Mattias Kongstad 2+0
Daniel Karlander 1+1
Rikard Eriksson 1+0
Daniel Gunnarsson 0+1
Anton Birgersson 0+1

Foto: Johan Lilja / Pic-Agency

 

wbgspelen17.jpg
wl-292x70.gif
sslplay.jpg

1985-klubben1.jpg
pantamera.jpg
pc-data1.jpg
coop-3.jpg
arvato.jpg
Varbergs Revisionsbyrå