En tuff förlust för damerna

Foto: Gunnar Hoffsten

Foto: Gunnar Hoffsten

Warberg IC – IKSU 3 – 11 (1-7, 0-2, 2-2)

Målskyttar Warberg: Johanna Johansson, Andrea Envall, Therese Arneson

Det blev en tuff första period för våra damer, något som satte sina spår på hela matchen. IKSU pressade på väldigt mycket och därför blev det svårt för Warberg att få igång anfallsspelet och komma till skott. IKSU fick till hela sju lyckade avslut under perioden, medan Warberg fick gjort mål genom Johanna Johansson på pass från Amanda Johansson. En chockstart där man låter IKSU ta för sig alldeles för mycket.

I andra perioden är det ett mer självsäkert Warberg vi får se på planen och de håller ett jämnt spel. Första periodmålet kommer först efter tio minuter och det är IKSU som utökar sin ledning till 8-1. Det är fortfarande en otrolig press från IKSUs sida, men Warberg tar mer och mer plats. Efter 15.30 drabbas Warberg av en utvisning, men lyckas att hålla tätt bakåt med ett bra boxplay. En betydligt bättre period från Warbergs sida!

Drygt en minut in i tredje drabbas Warberg ytterligare av en utvisning, men lyckas än en gång hålla tätt bakåt. Efter 5.43 reducerar våra damer till 2-9 genom Andrea Envall, på pass från Malin Pettersson. Fyra minuter senare gör IKSU sitt tionde mål, följt av ytterligare ett efter en halv minut. Warberg krigar på och hänger med bättre i tempot, något som resulterar i 3-11 genom Therese Arneson på pass från Malin Pettersson. Sista perioden spelar alltså lagen lika med 2-2.

Sammanfattningsvis är det en förstaperiod att glömma, en desto bättre andraperiod och en tredjeperiod där viljan och kämpaglöden tyvärr inte räddar misstagen som skedde under matchens första 20 minuter. IKSU är ett riktigt vasst och erfaret SSL-lag som har många landslagsspelare i truppen, och från denna match kan vi bara lära. En extra applåd till Warbergs boxplay.

Nästa match spelar damerna på bortaplan mot Endre IF den 23 oktober.

wbgspelen17.jpg
wl-292x70.gif
sslplay.jpg

1985-klubben1.jpg
pantamera.jpg
pc-data1.jpg
coop-3.jpg
arvato.jpg
Varbergs Revisionsbyrå