Eriksson-Elfsberg inför helgen: ”Vi är revanschsugna”

oscarerikssonelfsberg

Vi har tagit oss ett snack med ett av årets nyförvärv, Oscar Eriksson-Elfsberg. Denne storväxte back som överraskat på många under säsongsinledningen.

”-Först och främst känns det alltid bra att ha ledarnas förtroende, då växer man som spelare. Jag tror att de uppskattar att jag är lättlärd kring spelet både med och utan boll, samt att jag anpassar mig bra till omgivningen och hjälper mina medspelare så mycket det går. Har hamnat i en bra omgivning där det är lätt att spela bra innebandy.”, berättar Oscar.

Hur är stämningen i truppen inför ”Superhelgen” som väntar?
– Det känns bra i truppen, träningsveckan har sett bra ut och vi är revanschsugna från premiärförlusten. Några småskavanker finns väl men hoppas på att alla är hela till helgen!

Hur känns din egen form?
– Ganska bra, gjorde en helt okej debut mot Karlstad. Träningarna i veckan har känts riktigt bra så jag tror på två bra prestationer i helgen.

Du har fått stort förtroende från start här i Warberg. Vad tror du tränarna har uppskattat i ditt spel?
– Först och främst känns det alltid bra att ha ledarnas förtroende, då växer man som spelare. Jag tror att de uppskattar att jag är lättlärd kring spelet både med och utan boll, samt att jag anpassar mig bra till omgivningen och hjälper mina medspelare så mycket det går. Har hamnat i en bra omgivning där det är lätt att spela bra innebandy.

Vad säger du om helgens bägge motståndare, Dalen och Storvreta?
– Två tuffa drabbningar, många bra spelare i båda lagen. Tror att vi kommer ha lite mer boll mot Dalen där vårt offensiva spel blir viktigt. Vi får se upp med både Kronberg och Svahn som är bland seriens bästa centrar båda två. Kan bli lite mer kontringsinriktat mot Storvreta då de framförallt har en riktigt bra förstafemma med storstjärnor på alla positioner. De har bra skyttar utifrån med bland andra Nilsberth och Samuelsson.

Vilka framgångsfaktorer ser du för laget? Vad blir extra viktigt?
– Som vanligt blir det viktigt att hjälpas åt i försvaret, spela tufft och ligga rätt. Kontringsspelet är vi bra på och kommer garanterat göra mål på. Det uppställda anfallsspelet blir bättre och bättre och kan vi bara höja det något snäpp ytterligare kommer målskörden öka ordentligt.

Någon spelare i laget du har varit extra imponerad av så här långt?
– Jag trivs jättebra med Robin Westergren som backpartner, han är en jätte i försvarsspelet och har börjat hitta rätt i offensiven med. Hela förstafemman är ruskigt bra, med kapten Wallgren i spetsen. Han är den största lagspelaren jag någonsin haft att göra med, en jättebra ledare, plus att han därtill är ett offensivt hot och kanske seriens bästa back i defensiven.

Kommer ditt första mål i Warbergströjan i helgen? Du var ju mycket nära senast…
– Det får vi hoppas, gillar att kliva med upp i anfallen och kontringarna om jag hinner och där får jag en del lägen. Borde vässa till skottet lite så är det snart målgaranti.

wbgspelen17.jpg
wl-292x70.gif
sslplay.jpg

1985-klubben1.jpg
pantamera.jpg
pc-data1.jpg
coop-3.jpg
arvato.jpg
Varbergs Revisionsbyrå