Ferraresi klar för Warberg!

victor-1

Victor Ferraresi är klar för Warberg. Den erfarna poänggöraren kommer närmast från ett par säsonger i Schweiz. Dessförinnan känner säkerligen Warbergspubliken igen ”Ville” från bland annat Mullsjö. Vi har fått en första intervju med vår nye #21!

Välkommen till Warberg! Hur känns det att numera kunna kalla västkusten för hem?

– Tack så mycket! Känns kanonbra, älskar västkusten å bekant med Varberg sen tidigare och har bara bra intryck av staden.

Varför föll valet på just Warberg?

– Det är ju en klubb med mycket fin tradition sportsligt och en stad som andas innebandy med mycket folk å bra stämning, så när min agent, Greger på jact management kom med Varberg som ett alternativ så var det inget svårt beslut i slutändan med dom förutsättningar som finns både sportsligt och utanför.

Känner du några spelare i truppen sedan tidigare?

– Jag har mött många av grabbarna på plan som motståndare, så känner igen dom flesta. Sen känner jag Kimmo lite som är med å hjälper till lite runt klubben, men annars blir det mycket nya bekantskaper, vilket blir trevligt!

Du kommer närmast från spel i Schweiz. Vad tar du med dig därifrån?

– Ja precis å jag hade en fantastisk tid där nere och tar med mig mycket gällande ansvaret man fick ta att ha en större roll å bära lag lite mer, vilket jag växte väldigt mycket av. Innebandy mässigt så är ju den ligan mer som NHL hockeyn, fram å tillbaka å lite på chans så man fick förlita sig på sin egen skicklighet mycket mer vilket var utvecklande.

Hur skulle du förklara din spelstil? Vilka är dina främsta styrkor på planen?

– Är väl en spelare som har fina handleder och ett välutvecklat spelsinne, som gör både mål å assist.en spelare som också försöker höja å komplettera min kedjade kamrater på bästa sätt. Många säger väl att jag är en vinnarskalle som hatar att förlora och tar gärna på mig rollen grisa när det behövs å är inte rädd för att ta skitgörat om det är så!

#21 är det som gäller. Varför?

– Peter Forsberg är en stor idol, gillar hans vinnarskalle och fighting spirit. hans spelstil som var väldigt egen med grymma handleder å spelsinne tilltalar mig då jag är likadan.

Hur kommer ditt första mål i Warbergströjan se ut?

– Nästan helt säker på att det blir ett en mot en läge med keepern, som jag drar och sedan lägger upp en backhand i bortre krysset, enkelt!

Tränare Oscar Lundin om ”Ville”: ”Viktigt för oss med en erfaren spelare i detta läget. Victor har gjort ett par riktigt bra SSL-säsonger och har även gjort ett par år nere i Schweiz. Han är smart i spelet och kan även vara skönt elak på banan. Han är varmt välkommen till Warberg IC.”

Warberg vill också passa på att tacka Greger Andersson på JACT för ett gott samarbete med denna övergång.

 

wbgspelen17.jpg
wl-292x70.gif
sslplay.jpg

1985-klubben1.jpg
pantamera.jpg
pc-data1.jpg
coop-3.jpg
arvato.jpg
Varbergs Revisionsbyrå