Fjärde raka segern – Warberg serieledare

eftermatchen
Damernas fina svit håller i sig efter bortavinst med 9-5 i Blekinge mot Olofström.

Efter att ha inlett väldigt fint i första perioderna flera matcher i rad kände vi inte alls igen de blåklädda Warbergsspelarna under de första tjugo. Stillastående med flera individuella misstag gjorde att underlaget var 2-4 efter första perioden. I andra kommer Warberg ut betydligt piggare och skapar ett rejält tryck mot Olofströms duktiga målvakt under långa perioder. Trots underläge med en boll inför sista fortsätter Warberg att trycka gasen i botten och springer så småningom iväg till en säker 9-5 seger efter att ha gjort 5-0 i sista perioden.

Assisterande tränare Anna Johansson syn på matchen:

”Bortsett från den stapplande inledningen i första perioden gör vi en riktigt bra match . Olofström jobbar högt med två forwards i stora delar av matchen vilket gör att vi får slå en del långa bollar från våra backar, men i andra och tredje perioden är vi stekheta och det ger utdelning. Det är underbart att se när vi gör det hårda slitet för varandra i varje situation och inte nog med det så spelar vi riktigt fin innebandy när vi gör det jobbet. Vi ser tillexempel i första perioden i ett antal situationer där vi står på hälarna – vi blir straffade direkt. Det blir allt tydligare för varje match att vi inte kommer kunna rulla ut något lag i den här serien, utan det handlar om att göra hårdgörat i varje situation. En stor eloge till hela laget med en extra guldstjärna till Johanna Johansson. Det är en spelare som jobbar ”lite i det tysta”, men som konstant sliter, slår sällan bort passningar och värderar varje situation på ett ypperligt sätt.”

I och med segern gick Warberg upp på kvalplats i den jämna tabellen. Härnäst väntar IBK Lund Elit på hemmaplan i SWC lördagen 14/11 kl. 15.00

Målskyttar Warberg:

Jenny Dahl 4, Camilla Halldén 3, Malin Arneson 1 och Malin Pettersson 1.

wbgspelen17.jpg
wl-292x70.gif
sslplay.jpg

1985-klubben1.jpg
pantamera.jpg
pc-data1.jpg
coop-3.jpg
arvato.jpg
Varbergs Revisionsbyrå