Förlust i västkustderbyt

170209 Pixbos spelare jublar efter 2-2 av Daniel Calebsson under innebandymatchen i SSL mellan Warberg och Pixbo den 9 februari 2017 i Varberg.
Foto: Krister Andersson / BILDBYRN / Cop 147

Klassikermötet mot rivalen Pixbo Wallenstam slutade med en tung hemmaförlust för Warberg. Trots en drömstart med 1-0 efter redan 39 sekunder lyckades inte hemmaspelarna få stopp på Pixbos förstafemma som lade grunden till segern.

Förstaperioden var ur Warbergs-ögon en ljuspunkt. Om man ser till spelet med boll vill säga. För där fanns fyndighet, rakhet och kombinationer som tidigare saknats. Dock lämnade försvarsspelet en hel del i övrigt att önska, och Pixbo tilläts på ett alldeles för enkelt sätt spela in tre bollar och hålla lika inför andra.

En period som på tre minuter förvandlades till en tung uppförsbacke för Warberg. Pixbo gjorde 3-4, 3-5 och 3-6 mellan spelminut tre och sex, och även om den direkt tagna timeouten från Hallstenson och Smedberg stoppade blödningen lyckades inte anfallsspelet nå samma höjder som i första perioden och ett tremålsunderläge var det som skulle hämtas upp sista tjugo.

Daniel Karlander skänkte 1500 hemmasupportrar hopp när han helt på egen hand trampade förbi Pixbo och mycket vackert sköt 4-6 tidigt i perioden, men Pixbo replikerade snabbt. Före detta Warbergs-spelaren Linus Henriksson stod för en fin prestation och spelade fram Kim Lundström som enkelt sköt 4-7.
40 sekunder senare tog Rikard Eriksson tillvara på en skottretur och återigen var Warberg med i matchen på allvar.
Trots ihärdiga försök kröp man inte närmre rent målmässigt och när Max Wahlgren petade in ett lite turligt mål 13.54 in i perioden kändes uppförsbacken väldigt brant.
Med lite mindre än fem minuter kvar sköt Robin Blåberg in lite hopp i hallen igen med sitt 6-8 mål, men trots försök och spel 6 mot 5 skapades inte tillräckligt med heta chanser för att störa Pixbo.

En, på det stora hela, ganska jämn match, där Pixbos spelskicklighet i offensiv zon hos framför allt Daniel Calebsson, Martin Östholm och Patrik Malmström blev helt avgörande. Dessa herrar briljerade med sitt diagonalspel mot hemmaspelare som tittade alldeles för mycket på boll, och glömde markering bakom ryggen.
Positivt var att anfallsspelet såg bättre ut än tidigare, och kan ovan nämnda försvarsspel fungera bättre så finns gott om hopp för kommande matcher!

Redan på lördag väntar en ny tuff utmaning, regerande svenska mästarna Storvreta på bortaplan!

Noterbart från matchen:
– Tomas Sladky gjorde sin första poäng i Warbergs-tröjan.
– 1583 åskådare var på plats i Sparbankshallen. Säsongens näst bästa publiksiffra för Warberg.

Poängplockare Warberg:
Rikard Eriksson 1+2

wbgspelen17.jpg
wl-292x70.gif
sslplay.jpg

1985-klubben1.jpg
pantamera.jpg
pc-data1.jpg
coop-3.jpg
arvato.jpg
Varbergs Revisionsbyrå