Förlust mot Täby

Foto: Angelica Tånneryd / Pic-Agency

Foto: Angelica Tånneryd / Pic-Agency

Täby FC IBK – Warberg IC 10 – 5 (1-2, 3-2, 6-1)

Målskyttar Warberg: Therese Arneson, Jeanette Nilsson, Camilla Halldén, Andrea Envall, Malin Arneson

Det blev en jobbig förlust mot Täby trots två jämna perioder. Matchen startade dramatiskt då Malin Pettersson åkte på en utvisning redan efter 23 sekunder, dock vet vi om vilket starkt boxplay våra damer har och ännu en gång höll de nollan bakåt, idag med Frida Bengtsson i målet. Efter dryga sju minuter tar Warberg ledningen och gör matchens första mål genom Therese Arneson på pass från Andrea Envall. Knappt fem minuter senare utökar Warberg till 2-0 genom Jeanette Nilsson, då återigen på pass från Andrea Envall. Spelet rullar på och Frida gör en lysande period i målet. Med ungefär en minut kvar av förstaperioden reducerar Täby och ställningen är nu 2-1 till Warberg.

Två minuter in i andra kvitterar Täby till 2-2. När klockan visar 04:28 åker hemmalaget på en utvisning och ytterligare en till knappt en minut senare, Warberg spelar alltså i numerärt överläge och får till ett snyggt frislag där Camilla Halldén kan göra 3-2 till Warberg, då på pass från Malin Pettersson. Frida gör ytterligare en otroligt fin insats i målet och tjejerna lyckas spela jämnt med ett topplag. Elva minuter in i perioden kvitterar Täby igen till 3-3 och efter ytterligare elva sekunder åker de på ännu en utvisning, tyvärr ger det inte Warbergs powerplay något mål framåt. Med fem minuter kvar av andra tar Täby ledningen för första gången under matchen med 4-3, men efter dryga minuten gör Andrea Envall mål på pass från Therese Arneson och det står 4-4 när det är dags för matchens andra paus.

I tredje perioden vänder det fort då hemmalaget gör 5-4 efter knappa minuten och utökar sin ledning allt eftersom till 10-4 under periodens första tio minuter. Våra damer tappar alltså rejält och det ska inte sopas under mattan att Täby gör väldigt bra ifrån sig, man märker att det är ett lag som vunnit många poäng. Våra kära damer fortsätter kämpa på och med två minuter kvar gör Malin Arneson mål, på pass från Maria Larsson, och detta blir matchens sista mål. 10-5 till Täby och en lång bussresa väntar för damerna. Det är bara att bryta ihop och komma igen!

Nästa match är nu på lördag 19/11 kl 15.00 i SWC, då gästas damerna av Linköping IBK. Missa inte! Varmt välkomna.

wbgspelen17.jpg
wl-292x70.gif
sslplay.jpg

1985-klubben1.jpg
pantamera.jpg
pc-data1.jpg
coop-3.jpg
arvato.jpg
Varbergs Revisionsbyrå