”Fortsätta fokusera på arbetsinsatsen”

Foto: Krister Andersson.

Efter en mycket tung period har herrarna nu fyra poäng på de två senaste matcherna. I går kom tre av dem då Gävle besegrades hemma i Sparbanken Wictory Center. ”-Vi tog snacket om seriens sämsta hemmalag som tändvätska trots att den statistiken för det första inte var korrekt. Vi tog tillbaka vår heder i Fyrishov. Nu tog vi tillbaka vår borg.”

Hur ser du på gårdagens vinstmatch?

-Första perioden är mycket bra från vår sida. 16-2 i skott på mål och en stark tydlighet i både anfalls- och försvarsspelet. I andra perioden får vi tidig utdelning trots att vi inte riktigt är med på samma sätt. Jag tycker 2-2 speglar matchbilden ganska bra där. I tredje perioden är vi stabila och Gävle kommer aldrig nära. Tre poäng, skönt.

Är det kört för Gävle nu?

-Det är många poäng kvar att spela om men det blir tufft. De är varken aggressiva eller täta i sitt försvarsspel. De måste välja väg där. Som det är nu blir det svårt för (Tobias) Steineck att välja approach i målet.

 

Om du skulle gå igenom dina formationer…

– Stenmark,Wallgren,Eriksson, Svensson och Blåberg spelar 6-0 i 5-mot-5. Då skall man kvittera ut ett högt betyg självklart. Jag tycker Rikard visade vilken motor han kan vara i en formation. Startar mängder med vändningar efter starkt närkampsspel. Sedan finns det mer att hämta av hans handleder. Det kommer på torsdag. Magnus (Svensson) och Robin (Blåberg) börjar hitta något spännande. De utnyttjar varandras styrkor. Elfsberg, Westergren, Hasselström, Karlander och Kongstad fick aldrig göra det förlösande målet vilket jag upplevde satte lite käppar i hjulet för dem. Sedan är det trista mål de släpper i tredje perioden. De kommer igen. Gunnarsson, Tomth, Bodenmalm, Björnell och Welin-Odeback gör många fina byten med boll tycker jag. Skapar tryck mot Gävle-kassen.

Hur viktig var den här segern?

-Går nog inte att sätta ord på. Gillar inte uttrycket ”måste-match” men här hade vi nog en sådan.

Tobias Jernsand har två raka matcher i målet och får beröm från flera håll. Hur ser du på hans spel?

-Han tar för sig på rätt sätt. Litar på sitt spel och sitt system. Därtill skickar han in mycket energi i laget. Kul att se, han sliter hårt varje vecka för att bli bättre.

Och Magnus Svensson… 3+2 från hans klubba.

-Ja, han var en stark kraft för oss igår. Han spelar oerhört klokt och agerar efter vad det står på resultattavlan. Touchen kommer mer och mer också.

Nu väntar FC Helsingborg. Det gick bra mot dem i höstas. Hur ser du på torsdagens möte?

-Det blir en tuff bortamatch. De besegrade Linköping på bortaplan igår, det är inte det lättaste. De var lite naiva mot oss i SWC. Det kommer de inte vara nu. Vi skall fortsätta att fokusera på arbetsinsatsen, att ta oss in i duellerna och springa de extra metrarna.

wbgspelen17.jpg
wl-292x70.gif
sslplay.jpg

1985-klubben1.jpg
pantamera.jpg
pc-data1.jpg
coop-3.jpg
arvato.jpg
Varbergs Revisionsbyrå