KAR

Karlstad drog längsta strået mot Warberg

17 december 2017 19:20
SSL Dam

Det var gästande Warberg som tog ledningen, men Jessika Eriksson i Karlstad såg till att kvällens tre poäng stannade kvar i Värmland. Eriksson noterades nämligen för hattrick när hemmalaget slog Warberg med 5-4.

Karlstad - Warberg 5-4 (1-2,1-0,3-2)

Mål Karlstad: Jessika Eriksson 3, Tilda Flodell, Adina Augustsson

Mål Warberg: Andrea Envall 2, Therese Arneson, Jenny Dahl

Det var fördel Warberg efter de första 20 minuterna efter att Andrea Envall svarat för gästernas båda mål och sett till att de gick till pausvila med en 2-1-ledning.

Vi bjöds på en något händelsefattid andraperiod med få skott på mål, Karlstad fick dock in en av sina bollar genom Jessika Eriksson, samma Eriksson svarade för två mål till i den tredje perioden och gav Karlstad ledningen med 4-2. Men gästerna vek inte ner sig och kom ifatt 4-4, först efter ett straffmål genom Therese Arneson och bara 24 sekunder senare kvitterade Jenny Dahl. Men det räckte inte hela vägen för Adina Augustsson satte 5-4 i slutet av den tredje perioden. Hemmalaget hade chans att utöka ledningen ytterligare då även de fick ett straffslag, men det gav ingen utdelning. Och Augustssons mål blev det sista i matchen efter en riktig krigarinsats från hemmalaget.