SIR

Dahl förde Warberg mot säker mark

18 februari 2018 16:00
SSL Dam

Formstarka Sirius var ingen match för Warberg. Jenny Dahl agerade stor segerorganisatör när hallänningarna ryckte längre från nedflyttningsstrecket.

Sirius - Warberg 1-5 (0-1, 1-2, 0-2)

Mål Sirius: Sofie Paulsson

Mål Warberg: Andrea Envall, Jenny Dahl, Anna Ekdal, Amanda Johansson, Johanna Johansson

Warberg kämpar för överlevnad i SSL:s bottenskikt. Den kampen fick sig en rejäl skjuts i rätt riktning idag, då laget expldoderade borta mot formstarka Sirius. Andrea Envall öppnade målskyttet för Warberg dryga 14 minuter in, en ledning som gästerna aldrig skulle släppa ifrån sig.

Bara 1.19 in i mittenakten ökade Anna Ekdal på via 0-2, innan Sofia Paulsson gav Sirius kontakt med ett reduceringsmål. Uppsalalaget kom till spel med tre raka vinster och en slutspelsplats i ägo. Men mot Warberg bröts den segerraden, för kort efter Paulssons reducering slog Johanna Johansson till med 1-3.

Det målet assisterades av Jenny Dahl, som sedan själv skickade fyran i nät halvvägs genom den tredje perioden. Och bara en dryg minut senare skrev Dahl återigen in sig i poängprotokollet. Då som framspelare när Amanda Johansson fastställde slutsiffrorna 1-5. Warberg vann med klar marginal och har nu fem poäng ner till nedflyttningsstrecket, samtidigt som Sirius är kvar på sin sjundeplats.