LIBK

Camilla Halldén och Therese Arneson visade vägen

24 februari 2018 16:15
SSL Dam

Det bjöds på en riktig nagelbitare i Sparbanken Wictory Center när Warberg tog emot Linköping. Hemmalaget hade Halldén och Arneson i storform och de svarade tillsammans för åtta poäng. Linköping och Anna Wiman krigade sig om och om in i matchen, men det räckte inte hela vägen när Warberg vann med 7-6.

Warberg - Linköping 7-6 (3-2,2-1,2-3)

Mål Warberg: Camilla Halldén 4, Therese Arneson 2, Amanda Johansson

Mål Linköping: Julia Sidklev Persson 2, Anna Wiman 2, Alice Lindell, Amanda Ljunggren

Camilla Halldén öppnade målskyttet för Warberg och såg till att hemmalaget kunde gå till pausvila med en 3-2-ledning. Halldén svarade för två mål och en assist i den första perioden. Gästande Linköping, som har det tufft i botten av tabellen, såg till att vara med i matchen. Framförallt Anna Wiman som först hittade fram till Julia Sidklev Persson, Wiman såg sedan till att reducera med 25 sekunder kvar.

Halldén, Arneson och Wiman var även huvudrollsinnehavare i mittenakten. I numerärt underläge i inledningen av den andra perioden gjorde Camilla Halldén 4-2 och fullbordade sitt hattrick, och två och en halv minut senare höll sig Therese Arneson framme och utökade ledningen. I en tuff mittenakt fick även gästerna göra mål i numerärt underläge efter att Elin Bernhardsson åkt ut två minuter för otillåten trängning, då höll sig Anna Wiman framme - igen.

Camilla Halldén, med hjälp av Therese Arneson, utökade ledningen till 6-3 40 sekunder in i den tredje perioden. Men firma Sidklev Persson och Wiman svarade snabbt. 35 sekunder senare gjorde Alice Lindell gästernas femte mål för dagen. Warberg bjöd sedan in gästerna i matchen när de drog på sig en utvisning för för många spelare på planen. Det numerära underläget klarade hemmalaget av, innan nästa boxplay var ett faktum efter Therese Arneson dragit på sig en utvisning med tre minuter kvar av matchen. I samband med den utvisningen tog gästerna time out. Och det blev en riktig nagelbitare i slutet, där båda lagen fick in en varsin boll. Warberg vann matchen med 7-6 tack vare Camilla Halldén och Therese Arneson som svarade för åtta poäng tillsammans. En viktig seger för hemmalaget som fortfarande är med i kampen om den sista slutspelsplatsen.