Kalmarsund
KAL

4-4 i seriefinalen!

11 februari 2018 18:22

I ett fullsatt Sparbanken Wictory Center så fick publiken se en riktigt bra match under eftermiddagen då Kalmarsund gästade. En fartfylld match med härlig intensitet och kamp som slutade 4-4! Vi håller oss kvar som serieledare och det blir en spännande avslutning på detta seriespel.

Härlig inramning i ett fullsatt Sparbanken Wictory Center och det märks på spelarna att det är en viktig match där varje centimeter på planen vill vinnas. Tempot och intensiteten är riktigt bra och skönt närkampsspel. Första perioden är spelmässigt jämn och inget av laget som äger taktpinnen mer än det andra laget. Båda lagen chansspelar inte på något vis utan försöker minimera sina misstag. Warberg öppnar målskyttet genom Joel Birgersson snyggt framspelat av Martin Emanuelsson efter ca 4 minuter. Tre minuter senar kvitterar Kalmarsund efter slarv av Warberg på mittplan och Kalmarsund tar vara på kontringen. Warberg drar på sig två utvisningar sista 6 minuterna, men jobbar hårt och kan reda ut båda två boxplayen. Kalmarsund skapar några halvbra lägen, närmast är faktiskt Warberg som sticker upp med en man mindre och har ett avslut i stolpen.

I starten av andra perioden så tar Kalmarsund anförda av Kim Nilsson tag i taktpinnen och sätter hård press på Warberg. Tobias Jernsand i målet får göra en del fina räddningar och Warberg har problem med att få tag på bollen. Efter ca 8 minuter så får Kalmarsund ett bortdömt mål för spark och inge större protester från Kalmarsund. 2 minuter senare mitt i pressen från Kalmarsund så vänder Warberg spelet snabbt där Jernsand med ett snabbt utkast hittar Martin Emanuelsson helt fri på mittplan som trampar in i planen och sätter bollen lågt på första stolpen. 12.48 så drabbas Warbergs Johan Dahlqvist av en utvisning efter gruff på mittplan, där nog de flesta trodde det skulle bli en dubbelutvisning. Men Kalmarsunds utvisning kommer bara 1 minut senare istället då Mattias Kongstad blir fasthållen och får med sig en utvisning. Och när Warberg är fulltaliga och spelar powerplay så tar det inte lång tid innan Mattias Kongstad smäller upp den i nättaket på pass av Andreas Jonsson. Att Warberg leder med 3-1 efter två perioder är inte helt rättvist om vi ser till spelet i andra perioden, men Warberg är effektiva när lägen skapas, som så klart är viktigt i en sådan här match.

Intensiteten är bra och det är full fart från båda lagen som verkligen går för det i sista perioden. Redan efter 43 sekunder så reducerar Kalmarsund på ett snabbt frislag från hörn, där Warbergsspelarna står och sover lite grann. Spelet verkligen böljar fram och tillbaka hela tiden och det är en riktigt bra innebandymatch att titta på. 3.37 in i perioden så smäller Jesper Larsson in ett fint dragskott i krysset från halva plan! I mitten av perioden har Kalmarsund återigen ett spelmässigt övertag och mitt i denna press så gör dom både reducering och kvittering, då står klockan på 13.06. Nu går det nästa att ta på nervositeten på plan och på läktaren. Warberg kommer tillbaka fint efter kvitteringen och skapar de bästa lägena för att avgöra matchen. Sista minuten så väljer Kalmarsund bara att spela av tiden och säkra minst 1 poäng.

I sudden så skapas det inte riktigt några jättelägen förrän i sist minuten då det hettar till ordentligt. Warberg får ett frislag mitt framför Kalmarsunds mål med 33 sekunder kvar. Men lyckas inte förvalta detta och i spelvändningen så får Kalmarsund ett bortdömt mål för hög klubba som från sidan känns solklar, men det är så klart högljudda protester av bortalaget.

Vi kan summera en riktigt bra match idag och två lag som verkligen bjöd publiken på en underhållande eftermiddag. Skön kamp, bra spel, intensitet och ett par riktigt fina mål.

Resultat, periodsiffror inom parentes: 4-4 (1-1, 2-0, 1-2, 0-0) Skottstatistik: 27-23 (7-7, 10-7, 9-8) Utvisningar Warberg: U2 Joel Birgersson, U2 Johan Dahlqvist, U2 Johan Dahlqvist