RÖN

Äntligen vinst

3 november 2018 19:03
DAM

Så kom den då äntligen, den första vinsten inför 302 betalande åskådare. Det var ett taggat hemmalag som kom till spel mot Västerås Rönnby under lördagseftermiddagen. Segersiffrorna skrevs till 7-5 efter periodsiffrorna 3-0, 2-2 och 2-3.

Redan i första byten för matchen märktes att Warberg var ute efter att införskaffa de första poängen för säsongen. Det var ett starkt försvarsspel och sylvassa kontringar som bäddade för att hemmalaget kunde springa ifrån till 3-0 i första perioden. Andrea Envall, Sofia Greftén och Camilla Halldén var målskyttarna och skotten slutade med 12-5 för hemmalaget. Två av passningar kom från comebackande Therese Arnesson.
-Vi gör en mycket stark första period där vårt kontringsspel firade triumfer berättade tränaren Micke Nilsson i pausen. Kan vi ta bort deras spelvändningar kan det här sluta väl.

Andra perioden blev jämnare både spelmässigt och resultatmässigt men redan efter 28 sekunder utökade Warberg till 4-0 när Camilla Halldén gjorde sitt andra mål för dagen. Rönnby gav dock inte upp utan skulle reducera direkt i nästkommande anfall och började därmed tugga sig in i matchen. Välkommet var därför när kapten Halldén gjorde sitt tredje för dagen fram till 5-1 efter 14:37 av den andra perioden. Bara 18 sekunder senare kom ytterligare en reducering av Rönnby och trots powerplay för hemmalaget stod sig resultatet perioden ut. Skotten 7-13.

Ledning med 5-2 inför sista och två minuter senare hade ledningen utökats till hela 7-2 efter ytterligare mål av Andrea Envall och Camilla Halldén, förnämligt framspelad av Therese Arnesson. Nu började bortalaget lägga in mer bollar mot Hanna Svensson i Warbergskassen. Undan för åt de sig in i matchen men närmare än 7-5 kom man aldrig och hemmalaget kunde jubla åt årets första seger. Skotten 6-10.
-Det här har vi väntat på sa en riktigt glad huvudtränare Mikael Nilsson efter matchen.

Stora segerorganisatörer i hemmalaget var kedjan med Camilla Halldén, Andrea Envall och Therese Arneson med backarna Malin Arneson och Amanda Wetterström bakom sig som stod för sex av sju mål. Segern innebar också att Warberg kravlade sig över det förrädiska nedflyttningsstrecket.