Fagerhult
FHIB

Tredje raka för herrarna!

5 oktober 2018 22:21

Herrarna tog en tung seger borta mot Fagerhult Habo på den erkänt svåra parketten. 7-4 segern grundlades redan i den första perioden som man vann med hela 4-0.

Fagerhult borta är en av seriens svåraste bortamatcher. Lägg därtill att Warberg förlorade mot Fagerhult för någon månad sen i Sibylla Cup med hela 10-5, och ni förstår att dagens trepoängare tillhör det skönare slaget.

Segern grundlades som sagt i den första perioden där Warberg hade några magiska minuter och allt gick in. 11.22 sköt Joel Berg matchens första mål och i matchminut 13 gjorde Warberg hela tre (!) mål och uppförsbacken för hemmalaget blev snabbt väldigt brant. Efter Joel Birgerssons 4-0 mål 13.44, så lyckades Fagerhult freda sitt mål resten av perioden, trots ett powerplay för Warberg.

I andra perioden jämnade spelet ut sig en aning, även om Jesper Larsson bombade in 5-0 redan efter knappt fyra minuter. Fagerhult spräckte sin nolla i powerplay, men Mattias Kongstad utökade till 6-1 innan perioden var slut.

I sista perioden gjorde Fagerhult ett seriöst försök att komma ikapp. Man gjorde tre raka mål och skapade lite nerv, men Simon Svensson satte spiken i kistan med fem minuter kvar när han framspelad av Mattias Kongstad sköt 7-4, som också blev slutresultatet.

Kent Göransson sa så här efter matchen:

Första perioden var vår bästa del i matchen då vi spelade ett spel som passar Fagerhult illa. I andra börjar vi helt ok men börjar tumma på lite detaljer som vi gör bra i första. Sista blir som den blir, vi vill spela av matchen och släpper in Fagerhult lite, men vi kände aldrig någon oro trots allt. Det vi kommer titta lite extra på är vårt powerplay och boxplay som vi inte får till idag.

Är det några spelare du vill ge extra beröm?

Jag tycker Filip Kalentun, Robin Westergren och Simon Svensson är de som sticker ut idag.