Söndag
10 Feb 2 matcher
Fredag
15 Feb 1 match
Lördag
16 Feb 1 match
Söndag
17 Feb 1 match
Söndag
24 Feb 2 matcher
Torsdag
28 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Fredag
15 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 2 matcher
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Onsdag
27 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Hemma
Warberg
WIC
Borta
Strängnäs
STR

Seriefinal på söndag!

12 oktober 2018 12:46
Herr

På söndag tar herrarna emot topplaget Strängnäs IBK som leder serien på bättre målskillnad än oss just nu! Så vi har en spännande match framför oss där ingen kommer vilja vika ner sig. Vi träffade lagkapten Robin Westergren för att höra hans tankar om matchen och om lagets inledning på säsongen.


Vi kommer från tre raka segrar och senast mot Fagerhult på bortaplan. En stark inledning av laget så klart, vad är det som gjort att ni startat så starkt? Vi har i stora delar av matcherna hållit oss till vår plan och då vet vi att vi är svårslagna. Det har inte riktigt suttit en hel match ännu så det är det vi strävar emot just nu. Trots små dalar i matcherna hittar vi sätt att vinna, vilket är starkt av oss.

På söndag kommer Strängnäs på besök som startat säsongen lika bra som oss med tre raka segrar. Vad kan vi förvänta oss av Strängnäs rent spelmässigt och vad är deras styrkor? Eftersom vi aldrig har mött Strängnäs tidigare är det svårt att veta vad man ska förvänta sig. Vi får utgå ifrån videos vilket inte alltid ger samma känsla som på planen. Utifrån det vi sett är det inget som riktigt sticker ut i deras spel förutom ett par skickliga spelare.

Är det några speciella spelare i Strängnäs som ni behöver hålla lite extra koll på under matchen? De har några duktiga spelare som kan skapa oreda. Däremot tror jag inte att vi behöver tänka för mycket på specifika spelare utan mer fokusera på att sätta försvarsspelet så bra som vi bara kan.

Konkurrensen i laget känns tuffare i år på alla positioner och alla får fightas ordentligt för att få speltid. Har det någon inverkan på laget och sammanhållningen i gruppen? Det har bara fått en positiv inverkan skulle jag säga. Träningarna blir oerhört mycket bättre när man vet att det är tuff konkurrens och alla vill ge sitt yttersta hela tiden. Svårt att säga hur det kommer påverka gruppen längre fram men just nu är vi ett sammansvetsat gäng som har riktigt roligt tillsammans.

Hur är status på alla spelarna i laget, några sjukdomar eller skador som stör inför matchen? Det har varit lite lättare sjukdomar tidigare i veckan men annars är det ingenting som stör oss. Som det ser ut nu så ska alla vara redo på söndag.

Inbördes möten: Första tävlings matchen lagen emellan

Håll ögonen på i Strängnäs: Pierre Hellström och Olle Abrahamsson står för de mesta poängen framåt.

Interna poängligan topp tre Warberg: Mattias Kongstad 5+1 Joel Berg 4+1 Kim Clemedtson 3+1

Matchstart 16.00 Sparbanken Wictory Center