Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Hemma
Pixbo
PIX
Borta
Warberg
WIC

Inför västkustderbyt mot Pixbo Wallenstam

4 december 2019 08:04
Herr

Ikväll är det dags för ett tufft västkustderby för herrarna. Serietrean Pixbo Wallenstam väntar, och herrarna får chans att revanschera sig efter en mindre bra insats mot Höllviken i helgen.


Pixbo-Warberg är ett av de mest klassiska innebandymöten som finns i vårt land. Klubbarna har stött på varandra mängder av gånger i högsta serien och det finns gott om minnen. För Warbergs del till exempel den rafflande finalserien 1998 när man tog sitt första SM-guld.

Nu är det dock andra tider, och inför dagens match är Pixbo placerade på en fin tredjeplats i tabellen med 32 poäng medan Warberg är tabelljumbo med elva inspelade poäng. Pixbos resultat har överraskat många, och det var få som trodde på en topplacering den här säsongen. Man har en ny tränarstab och ett något yngre och mindre erfaret lag på banan gentemot föregående säsong, men nyckelspelarna har verkligen levererat samtidigt som de yngre spelarna tagit för sig bra. I offensiven handlar det ofta om den skicklige vänsterforwarden Gustav Fritzell, som verkligen levererat. Han ligger för närvarande i delad ledning i poängligan med imponerande 40 poäng, fördelat på lika många mål som assist. Lika viktig är den pånyttfödde Martin Östholm som i år spelar center, han har trots en hel del frånvaro stått för 28 poäng. Ger man dessa herrar tid och rum så är Pixbo ett mycket svårslaget lag.

I mål har man sedan länge en av landets bästa målvakter i Jon Hedlund, och dessutom skall Warberg hålla koll på måltjuven Andreas Stefansson och nyförvärvet från IBK Lockerud, Linus Nestorsson. Pixbo har på hemmaplan den här säsongen besegrat både Falun och Storvreta, men samtidigt fått stryk av Dalen och i förra omgången Helsingborg. Vi kan därför förvänta oss ett hemmalag som är rejält sugna på att visa sin publik bättre takter än i senaste matchen.

När lagen möttes i början av oktober i Sparbanken Wictory Center blev det aldrig riktigt någon spänning. Pixbo gick snabbt fram till en 3-0 ledning och därifrån kontrollerade man resten av matchen utan större bekymmer. En bra förutsättning för att Warberg skall ha chans på poäng är i alla fall att man håller sig på banan. Pixbo är nämligen seriens bästa lag i powerplay och gör mål på 67% av sina numerära överlägen.

Just spelet i powerplay och boxplay är något Warberg måste bli avsevärt bättre på för att öka sina chanser till poäng i matcherna. Vid ett flertal tillfällen är det just fasta situationer som avgjort till motståndarnas fördel, och i jämna matcher blir dessa detaljer oerhört avgörande. Kent Göransson och Anton Drake kan matcha fullt lag förutom Philip Subiabre, som alltså fortfarande saknas med axelproblem efter den tackling han fick mot Storvreta.

Matchen startar klockan 18.30 i Wallenstamhallen, och för er som inte är på plats finns en länk till websändningen på SSL Play här.