Göransson och Holmer in i ledarstaben!

 

Warberg gör ett par förnyelser i ledarstaben inför säsongen 17/18. Sedan tidigare står det klart att assisterande tränaren Stefan Smedberg finns kvar, och nu är teamet kring honom tillsatt och klart.

Ny huvudtränare, och tillbaka där allt en gång började, är Kent Göransson. 52-årige Kent är ett välkänt namn för den breda innebandypubliken, och han har förutom tre säsonger i Warbergs bås 2003 till 2006 också arbetat som förbundskapten för såväl Sverige (2006-2011) som Norge (2013-2014). Lägg därtill åren som huvudtränare och manager för FC Helsingborg i Svenska Superligan 2011 till 2016.

Det andra nytillskottet i ledarstaben, och den person som kommer att hjälpa Göransson och Smedberg som läktarcoach är före detta storspelaren Mikael Holmer. 42-åringen lade klubban på hyllan 2008 och är en av klubbens mest framgångsrika spelare genom tiderna med bland annat tre SM-guld, två SM-silver och ett SM-brons. Mikael tillhör också den exklusiva skara innebandyspelare som har gjort över 500 poäng i högsta serien, och är idag en mycket uppskattad ungdomsledare i föreningen.

Sportchef Kimmo Eskelinen kommenterar rekryteringen av Göransson och förklarar den nya rollen som läktarcoach för Mikael Holmer:

  • Kent känns som väldigt rätt person för detta uppdrag av flera anledningar. Han är Warbergare, han har en lång erfarenhet av att leda lag på hög nivå, och han har ett ledarskap som går ut på att få gruppen att växa. Det tror jag blir mycket viktigt i detta skede när vi har stora förändringar i spelartruppen. Dessutom är det ett stort plus att vi får en kort startsträcka då Kent är väl insatt i vår organisation och finns på plats i stan.

 

  • Vad gäller rollen som läktarcoach känns den i nuläget skräddarsydd för Mikael Holmer!
    Han har alltid haft ett bra och taktiskt ”innebandyöga” med sinne för de små detaljerna, och därför tycker jag det känns fantastiskt kul att få med honom i bakgrunden till Kent och ”Bagarn”. Tanken är såklart att han skall finnas med och bidra med sin syn på innebandy under matcherna, men samtidigt att ta egna steg på sin utvecklingstrappa som både ledare och innebandytränare för framtiden, avslutar Eskelinen.

 

Vi hälsar Kent Göransson varmt välkommen tillbaka till Warberg, och Mikael Holmer välkommen in till herrverksamheten!

wbgspelen17.jpg
wl-292x70.gif
sslplay.jpg

1985-klubben1.jpg
pantamera.jpg
pc-data1.jpg
coop-3.jpg
arvato.jpg
Varbergs Revisionsbyrå