Helgen slutade med seger!

Foto: Krister Andersson.

Foto: Krister Andersson.

Herrarna slutade på tredje plats i helgens Sibylla Elit Cup. På söndagen mötte man hemmalaget Växjö och man lyckades besegra smålänningarna med 5-4.

”-Gott för oss att få avsluta helgen med en helt okej prestation men framförallt en seger. Bägge lagen vilade en del spelare men det ger oss likväl en bra känsla. Vi vet vad vi står i ganska många delar av spelet nu.”, säger Oscar Lundin.

Matchen mot Växjö började inte bra. Tidigt gjorde hemmalaget 1-0 genom skicklige backen Markus Jonsson. Men sedan började Warberg knapra sig in i matchen. 1-1 gjorde Tom Ondrusek i Powerplay och det stod sig första perioden ut.

 

I andra perioden tryckte Robin Blåberg dit ett dragskott utifrån innan hemmalaget kontrade in kvitteringen strax därefter. Sedan kom en stark Warbergsperiod där Rikard Eriksson först gör 3-2, och Viktor Ferraresi utökar till 4-2 efter en rad närkamper på mittplan. Växjö skulle dock komma tillbaka sent i perioden då bröderna Ahlroth (Karl-Johan och Valdemar) stod för varsitt mål.

Tredje perioden blev mer statisk och temposvag. Ett mål föll och det var ett snyggt sådant från Warbergs Andraformation. Ondrusek drog på sig markering innan han släppte bollen till Anton Birgersson som i sin tur flippade in till Ferraresi som på volley slog in den matchvinnande bollen.

”-Ett vackert mål från matchens vassaste formation. Återigen var det dock special Teams som var det mest positiva. Vi håller nollan i boxplay genom hela helgen och ligger på 60% i powerplay.”, förklarar Lundin vidare.

13 dagar återstår nu tills premiären hemma mot Höllviken.

”Grunderna i spelet känner vi oss trygga i nu. Det blir jobb med detaljer så som 6v5,5v6,5v3,anstormning etc som gäller nu.”, avslutar Oscar.

wbgspelen17.jpg
wl-292x70.gif
sslplay.jpg

1985-klubben1.jpg
pantamera.jpg
pc-data1.jpg
coop-3.jpg
arvato.jpg
Varbergs Revisionsbyrå