Inför AIK: ”Full fart!”

Foto: Krister Andersson

Foto: Krister Andersson

På söndag kommer AIK på besök till Sparbanken Wictory Center. Tränare Oscar Lundin tror på en fartfylld batalj. ”-AIK trycker gärna plattan i botten och jag tror att de försöka samma sak på söndag.”

AIK har öppnat säsongen starkt, 3 segrar på 4 matcher. Däremellan kom dock chockförlusten med 2-17 borta mot Falun. ”-De har vunnit tre av tre på parketten hemma i Solna. Borta har de bara haft Falun. Men de studsade tillbaka starkt efter den smällen.”

Hur spelar då AIK?

”-I deras uppställda försvar är det inga konstigheter. 2-2-1 där de gärna söker dubblingar. Ibland kliver de rakt med vänsterforwarden och de står även högt vid frislag i offensiv zon. I deras anfallsspel så är det full fart mot mål som gäller under stora delar. De är modiga och vill skapa målchanser tidigt. Det kommer ställa krav på vår noggrannhet.”, säger Lundin.

Hur är statusen i hemmalaget?

”-Vi har haft en hel del spelare borta i veckan och vi kommer även sakna spelare på söndag. Däremot så känner jag en stark vilja i killarna som är hela och laddade för match. Vi kommer komma ut starkt!”

Det har varit lite längre mellan matcherna nu. Hur har ni använt er av tiden?

”-Vi har kunnat öka träningsbelastningen en hel del. Det har varit en viktig vecka för spelarna som kunnat gå för fullt. Vi går in i en ny period med mängder av matcher nu.”

Något speciellt som blir viktigt för er på söndag?

”-Attackera mellan deras lagdelar framåt, mot centrallinjen. Bakåt handlar det om att ha igång fötter och snack från första sekund. Då vet vi att vi kan stänga igen hemma i Sparbanken Wictory Center. Det är dags för det.”

Någon spelare du tror kommer sticka ut lite extra?

”-Simon Bundgaard tror jag kommer göra sina första kassar inför hemmapubliken.”

wbgspelen17.jpg
wl-292x70.gif
sslplay.jpg

1985-klubben1.jpg
pantamera.jpg
pc-data1.jpg
coop-3.jpg
arvato.jpg
Varbergs Revisionsbyrå