Inför matchen mot Olofström

damerna
Inför säsongen flyttades Jonna Bergemyr och Andrea Envall upp i A-lagstruppen. Vi passade på att inför matchen mot Olofström ta oss ett snack med tjejerna och deras tankar så här långt in på säsongen.

1.) Ni är två Varbergstjejer som spelar innebandy. Vad gör ni annars i era liv?

Jonna – Innebandy tar en stor plats i mitt liv, så mycket tid till annat finns det inte. Jag har även spelat fotboll ett bra tag men har precis slutat då jag kände att innebandyn var mer min grej. Annars så går jag i skolan, pluggar och umgås med kompisar den tiden som blir över.

Andrea – Innebandy är en stor del av mitt liv så jätte mycket annat hinner jag inte med, skolan går i första hand och om det finns tid utöver det lägger jag det på mina vänner.

2.) I år är er första riktiga säsong med A-laget. Hur känns laget och
truppen?

Jonna – Allt känns bra, nu känner man sig mer med i laget och lärt känna alla mer. Alla är trevliga och snälla så man kände att man kom in i gruppen lätt.

Andrea – Truppen känns riktigt bra, en stor blandning av olika styrkor. Ett lag med mycket humor och stark kämpaglöd bättre kan det inte bli!

3.) Vad är era styrkor och vad känner ni behöver förbättras?

Jonna – Mina styrkor är tekniken och spelförståendet. Det jag känner att jag behöver förbättra är tempot. Allting går väldigt snabbt och man måste hela tiden tänka snäppet före.

Andrea – Jag skulle säga att min styrka är mitt skott och sättet jag får med mig bollen i hooken. Något som jag behöver förbättra är min fysik, är alldeles för klen i närkamper, men jag jobbar på det.

4.) Ni är även med i JAS-laget (som just nu leder serien). Vilka är de största skillnaderna mellan JAS och A-laget?

Jonna – Största skillnaden är just tempot, tycker jag.

Andrea – Det största skillnaderna skulle jag säga är den individuella skickligheten hos spelare. Man möter ofta lag som har en väldigt stor skillnad mellan den bästa spelaren och den sämsta. Sen framförallt tempot, i JAS har man lite tid på sig att tänka när man får bollen men i division 1 måste man alltid ligga steget före och veta vart man ska spela bollen om man får en pass.

5.) Viktig match mot Olofström på lördag. Hur går tankarna inför den matchen?

Jonna -Truppen känns taggad och det är en bra känsla inför matchen. Matchen är precis lika viktig som alla andra så det gäller att ge 100% i varje situation.

Andrea – Alla matcher är viktiga, brukar inte tänka så mycket på motståndarna alla lag i denna serien är ett hot. Vårat jobb är att gå in 110% i allt vi gör och när vi gör det så vill man inte möta oss.

6.) Vem tror ni kliver fram lite extra på lördag och hur går matchen?

Jonna – Jag tycker det har sett bra ut för Johanna Andersson på träningarna denna veckan, så tror hon kliver fram genom sin snabbhet och styrka och kör sin grej. Jenny Dahl är alltid någon att räkna med, och tror hon trycker dit 2 kassar. Även vår kapten Camilla Halldén är en riktig kämpe och en duktig spelare. Tippar är vinst med 7-3.

Andrea – Therese Arneson är en spelare som har en väldigt hög lägstanivå så oavsett vad så är hon alltid en av dom bästa spelarna på plan, men sen tror jag även Johanna Andersson kan kliva fram lite extra på lördag med sin otroliga snabbhet och styrka. Matchen slutar med vinst 6-2 och minst ett av målen görs av Jenny Dahl.

Matchen mot Olofström spelas kl. 14.00 på lördag 31/10.

wbgspelen17.jpg
wl-292x70.gif
sslplay.jpg

1985-klubben1.jpg
pantamera.jpg
pc-data1.jpg
coop-3.jpg
arvato.jpg
Varbergs Revisionsbyrå