Jenny Dahl inför lördagens hemmapremiär!

jenny

På lördag är det dags för säsongens andra omgång då våra damer gästas av Malmö FBC kl. 15.00 i Sparbanken Wictory Center. Vi ställde några frågor till Jenny Dahl för att känna på nerverna inför den spännande matchen.

Hur känns det nu när SSL-premiären är gjord?
Jo, men det känns bra. Premiärnerverna har släppt, det var lite pirrigt att göra SSL-debut. Vi var många som aldrig hade spelat i SSL innan, så det var en del som var nervösa, men det känns lite bättre nu när det är gjort.

Vad har du att säga om förra helgens match mot IBK Dalen?
Jag tycker att vi gjorde en bra match. Vi står upp bra och ser man till det spelmässiga är det jämnt, det kändes att vi var nervösa men också att vi kom in i det desto bättre allteftersom. Därför känns 4-1 som ett orättvist resultat, det speglar inte matchens helhet. Vi förlorar på att inte sätta våra lägen. Vi får ta dem på hemmaplan istället!

Hur går tankarna nu inför att göra hemmapremiär i SSL?
Nerverna har som sagt släppt, och såklart är det en annan sak att spela på hemmaplan. Det ska bli otroligt kul. Om vi går in och kör och har rätt inställning så tror jag att vi kommer kunna slå de lag som vi på pappret inte kan slå. Vi har ju haft detta som målsättning i så många säsonger, så jag hoppas att det blir många som kommer och stöttar oss, speciellt eftersom vi vet att motståndet är tufft. Vi behöver allt stöd vi kan få och lite till.

Hur har stämningen på träningen varit denna vecka? Är laget taggade inför lördagens möte mot Malmö FBC?
Den har varit bra! Eftersom vi anser att vi var bra i söndagens match så har vi släppt den förlusten och blickar istället framåt. Vi har försökt att öka tempot på träningarna och det märks av, vi går in lite tuffare i närkamperna och det fysiska spelet är lite starkare. Så stämningen är superbra, alla är taggade och laddar om inför lördagens möte. Malmö är ett lag vi har mött många gånger så vi vet att det blir en rolig men tuff match.

I träningsmatchen mot Malmö i augusti blev det en uddamålsförlust. Hur tror du att denna match kommer se ut? Vad kommer ni att göra annorlunda?
Jag tror att denna match kommer bli betydligt tuffare. I senaste mötet saknade Malmö en del betydelsefulla spelare, men vi är redo att ge dem ett ordentligt motstånd. Denna match kommer vi tappa mindre boll på mittplan och sätta våra chanser, det är två saker som vi måste fixa för att ha en chans att vinna.

Vilka spelare behöver ni ha lite extra koll på i Malmö? Och vilka i Warberg verkar lite extra revanschsugna inför lördag?
Malmö har Ellen Rasmussen som gör mycket poäng, hon är snabb och absolut en som vi måste ha koll på. Annars tycker jag att laget är ganska jämnt, men de har några fler som sticker ut, såsom anfallaren Marlene Lennartsson och målvakten Beverly Smedenäs.
Jag själv är otroligt revanschsugen, men det är vi alla. Men några som har sett extra bra ut under träningarna denna vecka är Therese Arnesson och Johanna Johansson.

Vad visar resultatet när slutsignalen går?
4-3 till oss.

Tack så mycket och lycka till!
Tack!

wbgspelen17.jpg
wl-292x70.gif
sslplay.jpg

1985-klubben1.jpg
pantamera.jpg
pc-data1.jpg
coop-3.jpg
arvato.jpg
Varbergs Revisionsbyrå