Jenny Dahl inför Täby borta

( Foto: Gunnar Hoffsten / Pic-Agency )

( Foto: Gunnar Hoffsten / Pic-Agency )

På söndag är det dags för damerna att möta Täby FC IBK på bortaplan. Efter ett litet speluppehåll kollade vi läget med #9 Jenny Dahl.

Tjena Jenny! Ni har varit spellediga i helgen, men helgen innan det mötte ni Rönnby som slutade i en 7 – 5-förlust. Vad minns du från den matchen?
Tjenare! Rönnby var mer effektiva den matchen, inte för att vi var ofarliga, men vi var helt enkelt ineffektiva. Det känns som att vi slappnade av när vi hade tagit ikapp och kvitterat till 3-3. Vi måste lära oss att inte nöja oss med att bara komma ikapp, utan också våga fortsätta med vårt spel så vi kan ta ledningen.

De senaste matcherna har du gjort en del poäng, rättare sagt fem stycken på två matcher. Vad säger du om din form?
Kroppen känns bra! Har missat mål ganska mycket i början av serien, inte för att det har känts dåligt i kroppen, antagligen är det lite nerver som har spökat. Det är alltid skönt när det lossnar lite och man får göra poäng, känns bra att kunna bidra med något till laget.

På söndag är det dags för bortamatch igen, då möt Täby. Hur går tankarna inför det?
Det ska bli roligt! Det är en tuff bortamatch, känns dock inte omöjligt. Täby vann mot IKSU, men spelade oavgjort med nykomlingarna Tyresö, så det är svårt att tyda hur det kommer att bli. De har ju en del skickliga spelare som utmärker sig. Blir vi bara lite mer effektiva och sätter våra lägen och vårt försvarsspel så kan det bli riktigt spännande, annars blir det nog en fruktansvärt tuff match.

Finns det någon i Täby ni behöver ha lite extra koll på? Och vem i Warberg kommer göra en viktig insats tror du?
Jennifer Stålhult är en riktigt vass spelare i Täby, hon leder poängligan tätt följt av kollegan Matilda Sjödin som redan gjort 14 mål denna säsong. Så de två är farliga, förövrigt har jag inte så bra koll på deras lag. I Warberg tror jag att Therese Arneson som vanligt blir svår för Täby att hålla koll på.

Senaste hemmamatchen skadade sig Josefin Sjögren. Hur ser det ut med skador i laget, och med Josefin, för tillfället?
Ingen är skadad för tillfället! “Jossan” har kört på i två veckor och alla är hela och friska. Vi har alla förutsättningar för att göra en bra match på söndag.

Det blir ju en del resande för er, men efter denna helg är det tre kommande hemmamatcher på raken! Skönt att få spela lite på hemmaplan igen?
Ja, såklart! Vi brukar starta bättre hemma än borta. Det blir en helt annan känsla när man har publikens stöd i ryggen och man märker på laget att vi blir mycket mer positiva och taggade när vi får lira i SWC! Men vi ska vända den trenden på söndag och få med oss den känslan även till bortamatcherna!

Tack och lycka till på söndag!
Tack så mycket!

Matchen startar kl 17.00 och ni kan följa den på sslplay.se!

wbgspelen17.jpg
wl-292x70.gif
sslplay.jpg

1985-klubben1.jpg
pantamera.jpg
pc-data1.jpg
coop-3.jpg
arvato.jpg
Varbergs Revisionsbyrå