Johan Dahlqvist valde Warberg!

Herrarnas lagbygge fortsätter! Det står nu klart att den rightfattade backen Johan Dahlqvist blir blå och 21-åringen med FBC Lerum som senaste klubb har skrivit på ett treårskontrakt med klubben.

Johans moderklubb är Borås IBF och han har även en sejour i IBF Göteborg 2015 där han var med och kvalade mot SSL. Den gångna säsongen har han varit en stöttepelare i FBC Lerums jakt på en Allsvensk plats, en jakt som mycket snöpligt tog slut i den sista kvalmatchen mot Östra.

Under grundserien spelade Johan 22 matcher, producerade 15 mål plus 13 assist, och satt utvisad 12 minuter. Under kvalets sex matcher gjorde han 7 mål och 2 assist.

Det är med andra ord en offensiv kraft Warberg hämtat in. Sportchef Kimmo Eskelinen:

  • I Johan får vi in en mycket ambitiös och målmedveten kille. Han var hos oss redan förra sommaren och tränade, och därför är det kul att vi äntligen lyckats få honom till klubben. Han har resonerat väldigt klokt kring sin egen roll och utveckling, och sätter det före att komma till SSL för tidigt. Här erbjuder vi honom en bra roll där han får vara med och växa med gruppen.
    Innebandyspelaren Johan är löpstark, har ett bra skott och är i helt rätt ålder för oss. Hans egenskaper passar därför väldigt bra in i den typ av innebandy vi kommer att spela med hög intensitet och mycket initiativ.

Som person är han lugn och sansad samtidigt som han är en hög kravställare både på sig själv och sin omgivning, och det är alltid nyttigt i en trupp, avslutar Eskelinen.

 

Johan Dahlqvist kommer att spela med tröja nr 95.

Välkommen till Warberg säger vi!

wbgspelen17.jpg
wl-292x70.gif
sslplay.jpg

1985-klubben1.jpg
pantamera.jpg
pc-data1.jpg
coop-3.jpg
arvato.jpg
Varbergs Revisionsbyrå