Kapten Wallgren om Linköpingsmatchen, serieavslutningen och landskamp 100!

Foto: Adam Troy

Foto: Adam Troy

En viktig poäng borta mot Linköping igår. Din syn på matchen?
– Det var som alltid en jämn och tight match spelmässigt mot Linköping, där vi växte in i matchen ju längre den gick. Jag tycker det är en av våra bästa arbetsinsatser under säsongen, där det finns många positiva saker vi kan ta med oss.

Hur ser du på din egen insats?
– Den var rätt okej. Jag gillar matchbilder med mkt närkamper och det blir det alltid mot Linköping.

Någon lagkamrat du tycker stack ut lite extra?
– Jag tycker framförallt våra toppspelare, Robin Blåberg, Mattias Kongstad och Simon Svensson slet oerhört hårt och var väldigt bidragande till att vi lyckades kontrollera Linköpings malande spelstil.

5 matcher kvar och ett tufft tabelläge. Hur är stämningen i truppen?
– Stämningen är bra. Vi växer mentalt för varje match som går efter att ha haft en väldigt djup svacka. Är en ovan sits för väldigt många, men vi har en stark tro på det vi gör.

Hur laddar ni inför serieavslutningen?
– Vi kommer att göra de här matcherna till ett eget litet slutspel i bäst av 5 matcher. Vi måste också göra våra bästa träningsveckor under hela säsongen. Det är trots allt där vi lägger grunden för hur vi presterar på matcherna.

Här närmast två matcher i SWC. Vad vill du skicka för budskap till warbergarna?
– Att vi kommer att slita i varje match som om våra liv hängde på det. Och att jag hoppas att de kommer och inspireras till att leva sig med i matcherna. För då är det inget lag som åker härifrån med 3 poäng. Tillsammans är vi starka!

Du och Rikard Eriksson ska iväg på VM-kval nu. Vad tror du om det äventyret?
Det blir annorlunda och speciellt! Dels är det Sveriges första VM-kval, första gången jag spelar i Slovakien och första gången jag möter många av de nationerna som väntar. 5 matcher på 5 dagar är också tufft, men samtidigt väldigt inspirerande. Sen hoppas jag att allt går enligt planerna så jag får chansen att göra min 100:e landskamp på söndagen!

wbgspelen17.jpg
wl-292x70.gif
sslplay.jpg

1985-klubben1.jpg
pantamera.jpg
pc-data1.jpg
coop-3.jpg
arvato.jpg
Varbergs Revisionsbyrå