Lapp på luckan och en poäng mot Växjö!

Foto: Krister Andersson

Warberg lyckades knipa en poäng när topplaget Växjö kom på besök. Poängräddare blev Daniel Karlander som drog till direkt på ett frislag med mindre än en minut kvar!

Tidigt i första perioden syntes det annars att det var ett riktigt bra lag på besök. Växjö satte hög fart från start och efter bara fem minuter hade man skaffat sig en tvåmålsledning. Tungt såklart för ett hemmalag i behov av både poäng och en mental skjuts.

Rikard Eriksson tog dock Warberg in i matchen när han på frislag sköt 1-2. En icke-variant som blev lyckad!

2-2 kom ett par minuter senare när Mattias Hasselström utmanade centralt och slängde iväg ett långskott som Växjös Edin Omanovic troligen såg sent. Returen gick rakt i händerna på Mattias Kongstad som petade in bollen till ett fullsatt Sparbanken Wictory Centers stora jubel.

Växjö tog ändå ledningen innan perioden var slut, mycket tack vare en väldigt omdiskuterad utvisning på Daniel Nordlund. Valdemar Ahlroth föll (som det såg ut) väldigt enkelt i en kollision med Nordlund och domarna valde en tvåa för hårt spel. Trots starkt boxplayspel orkade Warberg inte hålla tiden ut. Med ynka fyra sekunder kvar blev Jesper Sankell framspelad av Ludwig Persson och bortaledningen var ett faktum.

Andra perioden var långa stunder ett ställningskrig med Warberg som det mest bollförande laget. Endast 5-5 i skott på mål och endast ett skott i mål. Återigen var det Rikard Eriksson som bröt in i banan och utjämnade matchen inför en tredje avgörande period.

En period Warberg fick en smakstart i. Mattias Kongstad sprang sig fri och tråcklade in bollen efter bara 1 och en halv minut, ett mål som bedömdes som självmål.

Tyvärr höll den ledningen inte i mer än en minut, Andre Andresson kvitterade snyggt framspelad av gästernas bästa spelare för dagen, Filip Kjellsson.

Efter båda dessa mål steg spänningen och en tidigare extremt högljudd publik satt som på nålar. Möjligt att det speglade av sig i spelet för Warberg kunde trots en bortautvisning inte skapa målchanser i samma utsträckning som tidigare.

Istället visades Mattias Hasselström ut för slag med knappa sex minuter kvar och mönstret från första perioden upprepade sig tyvärr. Warberg spelade bra i boxplay, kunde ha fått med sig en straff när Rikard Eriksson slet sig fri (men istället fick frislag emot sig!) , men med sex sekunder kvar fick Filip Kjellsson bollen på Växjös högerkant, tog ett par steg och placerade vackert in 4-5, helt på egen hand.

Jobbigt för Warberg som återigen skulle behöva jaga ikapp mot ett bollskickligt bortalag. Tiden såg också ut att rinna Warberg ur händerna, och när Svedin lämnade kassen med drygt en minut kvar hade man ännu inte tagit sin timeout.

19.17 fick Warberg ett frislag på kanten som Daniel Karlander lade upp och sköt direkt på. Skottet touchade Omanovic in i mål och jublet visste inga gränser.

En viktig poäng som många hade förhoppningar skulle bli en till. Båda tränarbåsen smed planer på när man skulle plocka sin målvakt i sudden för att jaga en extrapoäng. Men, Växjö vann tekning och gick till anfall direkt. Från kanten togs ett snabbt skott och efter en stolpträff via Per Svedin hamnade bollen rakt framför ögonen på en helt fri Manuel Engel som enkelt sköt extrapinnen till Småland. Snöpligt minst sagt. Endast åtta sekunder var spelade.

Summa summarum gör Warberg ånyo en mycket bra insats. Poäng har tagits i fyra av de senaste fem matcherna och med helgens övriga resultat ligger man på en tolfte plats med 29 poäng inför sista omgången. Höllviken på samma poäng men sämre målskillnad därefter, och just nu Karlstad sist med 27 poäng.

Vilken rysare!

 

Noterat från dagens match:

  • Warbergs supportrar! Idag var det lapp på luckan och ett hemmastöd i världsklass. De taktfasta applåderna när spelarna lämnade planen efter andra perioden var minnesvärda.
  • Warberg kom till spel med fullt lag, trots att feber har härjat i truppen efter Pixbo-matchen i onsdags.
  • Daniel Karlander klev i och med sina poäng idag över en milstolpe. Han gjorde poäng 50 och 51, hans överlägset bästa notering i SSL så här långt!

 

Poängplockare Warberg:
Rikard Eriksson 2+0
Daniel Karlander 1+1
Mattias Kongstad 1+0
Mattias Hasselström 0+1
Robin Blåberg 0+1

 

wbgspelen17.jpg
wl-292x70.gif
sslplay.jpg

1985-klubben1.jpg
pantamera.jpg
pc-data1.jpg
coop-3.jpg
arvato.jpg
Varbergs Revisionsbyrå