Lundin efter 8-4 mot AIK: ”Vi spelar mer bestämt”

Foto: Krister Andersson

Foto: Krister Andersson

8-4 skrevs segersiffrorna till mot AIK i söndags. Tränare Oscar Lundin har en tydlig åsikt om vad som gav tre poäng. ”-Vi spelar mer bestämt i bägge riktningar nu. Vi söker upp dueller i försvarsspelet och sliter hårt med fotarbetet. När alla tar sina roller då så får man ett starkt innebandyförsvar. Framåt så är vi lite rakare och enklare. Vi har fått effekt av det. Spelarna gör saker de är mer bekväma med och tror på sig själva.”

Hur är det med Magnus Svensson som utgick i inledningen?

”-Det är helt okej. Vi får se om han är med redan mot Sirius eller om vi väntar till Linköping.”

Robin Blåberg fortsätter att imponera. Hur ser du på hans match?

”-Han springer grymt mycket. Det är grunden i hans spel just nu. Sliter kopiöst i försvaret och skakar sig loss från försvararna i anfallsspelet.”

Efraim Björnell klev in på Svenssons plats. Hur ser du på hans match?

”-Han gör sin bästa match med boll så här långt. Täcker den bättre och ger sig tid att söka passningar. Ser bra ut.”

Fick du matchen dit du ville?

”-Lätt att svara ja på det efter 8-4 så klart. Men det kändes bra. Vi fick förflyttning på deras box och hittade på insida. En bra match mot ett 2-2-1 försvar som jag dock sett betydligt intensivare tidigare.”

Nu väntar Sirius. Hur ser du på dem?

”-Ett lag som spelar en klassisk 2-1-2. Vi brukar föra spelet mot dem. Jag hoppas vi kan behålla rakheten i spelet. Bakåt så har de spelare som vill och kan göra saker på egen hand. Billy Nilsson, Peter Berlin och Bobby Edberg är luriga 1v1. Johan Eriksson är stark i duellerna och en vass avslutare. Tar vi de kamperna på rätt sätt så har vi en bra chans att fortsätta vår vinstsvit på hemmaplan.”

Hur ser veckan ut för er?

”-Vi tränade igår. De som spelade mycket mot AIK körde återhämtning. Övriga hade ett högintensivt innebandypass. Idag kör hela laget tillsammans. Mycket 5v5 idag. På torsdag lite högre belastning med mindre spelformer och special teams. Fredag blir det mer detaljer inför matchen.”

wbgspelen17.jpg
wl-292x70.gif
sslplay.jpg

1985-klubben1.jpg
pantamera.jpg
pc-data1.jpg
coop-3.jpg
arvato.jpg
Varbergs Revisionsbyrå