Lundin inför FCH: ”Vi ska bygga vidare”

Foto: Krister Andersson

Foto: Krister Andersson

Imorgon åker herrarna söderut för att ta sig an FC Helsingborg på bortaplan. Ett lag som fått en bra start på säsongen. Vi tog oss ett snack med tränare Oscar Lundin inför matchen. ”-Vi ska bygga vidare på vårt spel. I och med att vi hade en lite lägre spelaromsättningen inför säsongen än tidigare år så sitter grunderna helt okej tidigt. Så vi kan se på andra delar så som hur vi agerar vid olika typer av bolltapp. Det blir viktigt för oss mot Helsingborg.”

Vad tar ni med er från AIK-segern?
”-Vi tog oss in mycket mellan deras lagdelar och mot centrallinjen. Det vill vi fortsätta med och göra ännu mer. Sedan tycker jag överlag känslan i gruppen var stark matchen igenom. Den har vi absolut med oss ner imorgon. Vill även trycka fram våra fyra backar lite extra som verkligen vågade ta för sig och sätta fart på bollen.”

Foto: Krister Andersson

Anton Birgersson var en av backarna som stod ut mot AIK. Foto: Krister Andersson

Hur ser du på årets FC Helsingborg?

”-Nya tränare och till vissa delar helt nya inslag i spelidén. De varierar kraftigt mellan sina formationer rent taktiskt. Sen finns det linjer i spelet med bollen som går igenom hela gruppen. De håller på att sätta sitt spel och vi ska kunna utnyttja att det glappar lite här och var.”

Har de några specifika hot?

”-De har vassa offensiva spetsegenskaper i många klubbor. Ett av de lagen med mest namnkunnig forwardsuppsättning på två formationer skulle jag säga. Så det handlar mer om att vårt system måste fungera. Att vi tar bort tiden och platsen för dem där vi vill.”

Hur ser Warbergstruppens status ut?

”-Vi får tillbaka Daniel Gunnarsson från sjukdom. Annars lär truppen bli densamma som senast mot AIK.”

Hur tror du matchbilden blir?

”-Jag tror att bollinnehavet blir ganska jämnt fördelat. Vinner vi kamperna och ytorna centralt över banan så har vi en god chans att ta tre poäng imorgon.”

Vem avgör matchen?

”-Tom Ondrusek tror jag. Han gör tre kassar.”

 

wbgspelen17.jpg
wl-292x70.gif
sslplay.jpg

1985-klubben1.jpg
pantamera.jpg
pc-data1.jpg
coop-3.jpg
arvato.jpg
Varbergs Revisionsbyrå