Lundin: ”Vi är starkare”

Foto: Krister Andersson

Foto: Krister Andersson

Augusti närmar sig och försäsongen går nu in i nästa skede. Träningsmatcher och läger väntar för Oscar Lundin och hans herrar.

”-Nu har man gått och längtat efter detta ett tag. Det skall bli kul att få jobba med det vi tycker är roligast – innebandy!”

Under denna försäsong har laget fokuserat mer på styrketräning och explosivitet än tidigare. ”-Det stämmer, vi har jobbat mycket med klassiska övningar så som frivändning i gymmet för att bli starkare och rappare. Där har killarna tagit fina kliv. Sedan finns det som med allting även en baksida. Det har blivit en del småskavanker utav den typen av träning.”

Ser man till löpstyrka så har laget skött sin träning bra under egenträningsperioden. ”-Ja, i stora drag. Sedan ser man tydligt att vissa har lagt mer tid i spåret än andra. Några har ett arbete att göra för att vara flåsmässigt redo.”

Nyförvärven har även de börjat trilla in till Varbergs gator och torg. ”Tom Ondrusek har bott här ett par veckor nu och är bra inne i träningen. Han gjorde ett starkt coopertest igår. Fabian Hansson är med och tränar i veckan för att flytta upp helt och hållet på måndag. Victor Ferraresi kommer till helgen och är med på våra teambuildingaktiviteter, sedan flyttar han hit om ytterligare ett par dagar. Simon Bundgaard har varit med från start och han är i topp gällande löpningen för tillfället. Kul!”

Och nu börjar då laget fokusera allt mer på innebandy. ”-Samtliga festester genomförs först dock. Vi tränar innebandy imorgon (onsdag) då våra nya klubbor från Exel kommit idag. Sedan börjar det på allvar nästa vecka då vi även spelar första träningsmatchen nere i Höllviken.”

Vad vill då Lundin ha för svar under träningsmatcherna? ”-Oj, det var en rejäl fråga. Jag vill först se att vi ser ut att vara där vi skall vara rent fysiskt. Sedan att vi direkt kommer igång med kommunikationen och vårt samarbete på banan. Själva kvalitén i aktionerna är sekundära till att börja med. Det kommer att växa fram som alltid. Sedan vill jag och laget som alltid vinna.”

Följande träningsmatcher är inplanerade för herrarna:

2 augusti: Höllviken (borta)

13 augusti: Fagerhult (hemma)

14 augusti: Lindås (h)

23 augusti: Pixbo (h)

26-28 augusti: Sibylla Cup (Växjö)

3 september: Växjö (b)

 

SSL-premiären är 14 september. Hemma mot nykomlingen Höllviken.

wbgspelen17.jpg
wl-292x70.gif
sslplay.jpg

1985-klubben1.jpg
pantamera.jpg
pc-data1.jpg
coop-3.jpg
arvato.jpg
Varbergs Revisionsbyrå