Några korta med Robin Blåberg

Foto: Krister Andersson

 Vindsnabbe Robin Blåberg har alltså förlängt sitt avtal med Warberg och hemsidan bytte några ord med honom efter signeringen.

 

Jaha Robin, du har skrivit på för två nya säsonger i den blåa tröjan, vad ligger bakom beslutet och hur har funderingarna gått?

  • Jag vill vara en del av den nystart som Warberg gör och jag vet att föreningen kommer att stötta oss på bästa sätt för att utvecklas och lyckas. Det har varit mycket funderingar fram och tillbaka då flera alternativ i SSL har dykt upp men det finns också privata skäl som gjorde det enklare att stanna.

 

Det har gått ett par veckor sedan säsongen tog slut och arbetet med det ”nya Warberg” pågår för fullt, vad är dina tankar inför det som komma skall?

  • Jag ser en mycket givande och rolig säsong framför mig, jag ser en chans att fortsätta att utvecklas som spelare och jag tror på den iden som Warberg har presenterat för mig. Efter en säsong som har varit mycket tung så är det viktigt att knyta näven och hitta ny tändvätska för att kunna ge järnet igen.

 

Allsvenskan södra blir en ny bekantskap för Warberg, men en serie som du känner väl sedan din tid i Fagerhult. Vad har du att säga om det som väntar?

  • Ännu är det ju inte helt klart vilka som kommer att spela i årets upplaga av den södra allsvenskan, men det jag vet är att det kommer att bli en tight och intressant säsong. Det är många bra lag som kommer att slåss i toppen.

 

Slutligen då, hur ser du på din egen roll i laget framöver, vad vill du bidra med och finns det något särskilt du vill utveckla?

  • Min roll kommer att se likadan ut som nu, ta mycket avslut, alltid vara ett hot och slita hårt i försvaret. Det finns alltid något att utveckla men framför allt vill jag ta mer ansvar och försöka visa vägen i matcherna.

 

 

Fakta Robin Blåberg

Född: 1994

Position: Forward

Moderklubb: Fagerhult Habo IBK

Matcher och poäng i Warberg: 49 matcher, 40 mål, 13 assist.

 

 

 

 

wbgspelen17.jpg
wl-292x70.gif
sslplay.jpg

1985-klubben1.jpg
pantamera.jpg
pc-data1.jpg
coop-3.jpg
arvato.jpg
Varbergs Revisionsbyrå